1+1

Ekspresy kolbowe do kawy Sage

Filtry

Pokazać:

Filtry
Cena
Typ
Cechy kawy
Stopień palenia
Odmiana Arabica
Kawa typ
Rodzaj ziaren kawy
Regiony pochodzenia kawy
Proces
Typ cappucinatore
Wynik w skali SCA
Stosowana kawa
Objętość
Typ panelu obsługi
Dodatkowe funkcje
Typ żaren
Objętość pojemnika na wodę
Pojemnik na mleko
Seria
Seria
Rodzaj
Nadaje się do automatów
Cechy
Aplikacja
Wybór porcji czarnej kawy
Wybór porcji kawy z mlekiem
Ekran dotykowy
Wielkość pojemnika na kawę ziarnistą
Wielkość porcji
Typ młynka do kawy
Kapsułka kawy zawiera
Ilość porcji
Ilość
Odpowiednie dla
Zapisane profile użytkowników
Konstrukcja żaren
Przepis na napój
Napoje z dodatkiem mleka
Dla
Liczba pojemników na ziarna
Pojemność naczynia Moka
Utrzymuje ciepło przez
Funkcje
Marki
Podłączenie do sieci wodociągowej
Rodzaj czekolady
Typ czekolady
Ilość produktów w zestawie
Zalecana ilość filiżanek dziennie
Cykle
Metoda dekofeinizacji
Stosowanie kawy
Liczba grup
Przygotowywane napoje
Producent
Średnica żaren
Programowalny czas mielenia
Wbudowany młynek
Przepisy tworzone przez użytkowników
Typ
Typ
Regulator temperatury PID
Dysza parowa
Rurka gorącej wody
Podgrzewacz do filiżanek
Typ
Typ
Promocje

O ekspresach Sage

W naszym asortymencie można znaleźć różne półautomatyczne ekspresy do kawy Sage. Ponieważ firma od lat zajmowała się parzeniem kawy, pozwoliło to na stworzenie silnych tradycji i unikalnego podejścia do formy – kierując się tym ostatnim, Sage produkuje ekspresy do kawy do dziś.  Firma wierzy, że aby przygotować idealną filiżankę kawy, należy ocenić cztery kluczowe czynniki i starannie nimi zarządzać.

Pierwszym z nich jest sposób mielenia i ilość kawy. Większość półautomatycznych modeli Sage jest wyposażona w zintegrowany młynek, który zapewnia, że pierwszy etap przygotowania kawy jest wykonywany płynnie i bez wysiłku – nawet jeśli używasz ekspresu po raz pierwszy. Za pomocą młynka można łatwo wybrać pożądany stopień zmielenia i wielkość porcji zmielonej kawy.

Drugim czynnikiem jest temperatura wody. Do przygotowania idealnej kawy najlepiej nadaje się woda o temperaturze 92-96°C. Jeśli chcesz, aby Twoja kawa była nieco bardziej kwaśna, wybierz temperaturę bliższą 92 °C, ale jeśli wolisz subtelnie gorzką kawę, wybierz wyższą część tego zakresu. Pamiętanie o tym pomoże Ci wykorzystać ekspres Sage, aby przechylić szalę smaku Twoich ziaren kawy na jedną lub drugą stronę.

Trzecim czynnikiem jest odpowiednie ciśnienie wody. Aby zaparzyć odpowiednie espresso, ciśnienie wody powinno być utrzymywane na poziomie około 9 barów. Sage pozwala na monitorowanie tego kryterium za pomocą specjalnego manometru.

Ostatnim, ale nie mniej ważnym czynnikiem jest odpowiednia pianka mleczna. Każdy ekspres Sage wyposażony jest w dyszę parową, która pozwala na spienienie jedwabiście gładkiej pianki do filiżanki latte lub cappuccino. Ponieważ będziesz to robić ręcznie, będziesz odpowiedzialny za najmniejsze niuanse tego procesu – co z kolei pozwoli Ci dostosować napój do Twojego indywidualnego gustu, bez ograniczeń wynikających z wybranych przez producenta ustawień.

Bezkompromisowe podejście firmy do tych kryteriów gwarantuje, że nie zgubisz się w procesie parzenia kawy i będziesz mógł dokładnie monitorować każdy element, który ma wpływ na ostateczny smak Twojego napoju. Mając w swojej kuchni ekspres do kawy wyprodukowany przez Sage, poczujesz się jak prawdziwy barista trzeciej fali!

Trzecia fala kawy

Trzecia fala kawowa rozpoczęła się w 2002 roku w Oslo. Termin ten opisuje ruch głoszący, że przygotowywanie kawy nie jest tylko kolejną funkcją wykonywaną przez osobę stojącą za barem – jest to forma sztuki. Ruch ten ostatecznie przerodził się w erę, w której żyjemy od około 20 lat. Dzięki tej fali, gdy idziemy do kawiarni, witają nas bariści, którzy wykonują swoją pracę odpowiedzialnie i z wielką finezją. Nie tylko wiedzą, jakie ziarna najlepiej nadają się do wybranego przez nas napoju, ale także starannie je selekcjonują i kupują te, które dają gwarancję uzyskania kawy najwyższej jakości. To właśnie ten ruch dał początek rozwojowi mikropalarni, koncepcji notatek z degustacji kawy i najwyższego szacunku dla umiejętnego baristy. Dążąc do tego, aby sektor kawy parzonej w domu również nabrał tempa, Sage zaczął konstruować swoje maszyny w sposób, który teraz pozwala nie tylko poczuć się jak prawdziwy domowy barista, ale mieć wszystkie niezbędne narzędzia, aby rzeczywiście nim być. Korzystanie z ekspresu do kawy Sage, można odblokować i ujawnić smak każdego ziarna kawy. Pozwoli Ci to łatwo dostosować ustawienia i odkryć przepis, który jest idealny dla Twojej ulubionej kawy.

Sage “Bambino” 

Jest to najmniejszy półautomatyczny ekspres do kawy produkowany przez tego producenta. Pomimo niewielkich rozmiarów, 54-mm portafiltr mieści 19 gramów kawy – w sam raz na mocne, bogate espresso. Aby zapewnić jeszcze gęstszą konsystencję, urządzenie zwilża zmieloną kawę przed przygotowaniem, dzięki czemu jej najlepsze właściwości zostają w pełni ujawnione, gdy tylko woda zacznie płynąć (w przeciwnym razie wydobyty zostałby tylko smak środkowej warstwy). Ten kompaktowy ekspres pozwoli Ci również na spienianie mleka, co oznacza, że będziesz w stanie przygotować każdy klasyczny napój kawowy.

Sage “Duo-Temp”

Największą zaletą tego ekspresu są dwa bojlery ze stali nierdzewnej: jeden na kawę, drugi na parę. Umożliwią Ci one przygotowanie kilku porcji kawy pod rząd i spienienie do nich mleka bez konieczności uzupełniania ekspresu i utraty wymaganej temperatury. Dzięki zaawansowanemu systemowi tego urządzenia nie tylko utrzymuje ono wymaganą temperaturę z niezwykłą precyzją, ale także pomaga wodzie osiągnąć odpowiednią temperaturę w ciągu zaledwie kilku sekund.

Sage “Barista Express” 

Model ten wyposażony jest w zintegrowany młynek stożkowy, który pozwoli Ci zmielić ziarna kawy na świeżo przed każdym przygotowaniem napoju. Im drobniejsze mielenie, tym bardziej intensywny i gorzki będzie smak kawy, ale im grubsze mielenie, tym bardziej wodnisty i kwaśny stanie się napój. Nie oznacza to, że jeden z tych poziomów mielenia jest właściwy – najlepsza kawa jest doskonale zbalansowana, a ten młynek pomoże Ci z łatwością odkryć tę równowagę. Co więcej, urządzenie automatycznie ubijało kawę w portafiltrze, tworząc w ten sposób tabletkę z mielonej kawy. Po zaparzeniu espresso można od razu spienić mleko i przygotować pyszne latte. Dzięki temu nie tylko zaoszczędzisz mnóstwo czasu, ale będziesz mieć kontrolę nad każdym aspektem przygotowanego napoju.

Sage “Barista Pro”

Jeśli nie jesteś jeszcze profesjonalnym baristą, model Barista Pro może pomóc Ci się nim stać! Nie tylko będziesz mógł zmienić większość ustawień, ale także będziesz mógł śledzić proces parzenia kawy na dużym ekranie LCD. Gdy tylko espresso zostanie zaparzone, możesz rozpocząć spienianie mleka – dzięki nowoczesnej technologii “ThermoJet” para osiąga wymaganą temperaturę już w 3 sekundy. Jeśli to nie wystarczy, czujniki w bojlerze pozwolą Ci śledzić temperaturę wody i upewnić się, że napój jest przygotowywany w stabilnej temperaturze, zgodnej z Twoimi potrzebami i życzeniami. Dysza parowa tego urządzenia jest szczególnie wydajna, dzięki czemu mleczna pianka może być spieniana z niezwykłą precyzją i prędkością. Funkcje tego ekspresu udowadniają, że nie na darmo nazywa się on Barista – a korzystając z takiego urządzenia, poczujesz się tak jak on.

Czytaj więcej