Kawa specialty Yirgacheffe
Wyraźny aromat dojrzałych jagód, czarnych porzeczek i herbaty Earl Grey. Długotrwały posmak słodkich leśnych jagód. To jedna z naszych najbardziej ekskluzywnych kaw - etiopska Yirgacheffe. Spróbuj i odkryj smak lata w filiżance kawy!
Rekomendowana metoda parzenia
Cold brew z Asobu
Kawa „Cold Brew” przygotowana w Asobu jest wyjątkowo orzeźwiająca, bogata i słodka w smaku. Dodaj wstępnie zmieloną kawę, zalej zimną wodą i odstaw na 12 godzin. Popijaj samą lub dopraw do smaku innymi składnikami. Świetnie smakuje z sokiem pomarańczowym, miodem i kostkami lodu.
Filiżanka kawy z Chemexu
Dedykowanym sposobem przygotowania Afrykańskiej kawy jest Chemex. Dodaj zmieloną kawę do wstępnie zwilżonego papierowego filtra Chemex i powoli wlewaj wodę ruchem okrężnym. Ciesz się lekkością kawy i rozwijającymi się nutami jagód i cytrusów.
Idealne espresso za jednym dotknięciem!
Jedno z najlepszych espresso, jakiego kiedykolwiek próbowaliśmy, zostało przygotowane z etiopskiego Yirgacheffe. Wystarczy nacisnąć przycisk automatycznego ekspresu do kawy i cieszyć się doskonałym smakiem. Latem spróbuj jej z tonikiem, kostkami lodu i plasterkiem limonki.