Ceramiczny filtr Hario V60-1
Gdzie można obejrzeć produkt?
ul. Pańska 77/79, Warszawa
Niedostępne
ul. Ludwika Rydygiera 16/U7
Niedostępne
Ceramiczny filtr Hario V60-1
Na stanie
89,00 zł
71,20 zł
Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Typ
Drippery i zaparzacze do kawy przelewowe
Producent
Hario
Kolor
Biały
Dodatkowe funkcje
Może być umieszczony na kubku
Tworzywo
Ceramiczny
Kraj pochodzenia
Japonia
EAN
4977642723115
Wymiary i waga
Głębokość
10 cm
Wysokość
8.2 cm
Szerokość
11.9 cm
Waga
295 g
Video
Jak przygotować pyszną kawę w dripie V60?
Jak przygotować pyszną kawę w dripie V60?
Informacje o Hario V60-1
Ceramiczny dripper Hario V60-01 jest zaparzaczem filtrowym w kształcie stożka z wirem promienistym i otwartym spustem.
Stożkowe filtry papierowe pomagają w rozprzestrzenianiu się wody i czasie kontaktu z mieloną kawą, ponieważ woda spływa ku środkowi. Można przygotować 2 porcje kawy naraz.
Ta manualna metoda parzenia daje pełną kontrolę czasu parzenia i temperatury, dzięki czemu kawa jest parzona tak, jak lubisz. Duży otwór w dolnej części stożka pozwala na swobodny przepływ kawy, dzięki czemu można łatwo dostosować smak i moc napoju poprzez prędkość, z jaką wlewa się gorącą wodę (dla słabszej kawy szybciej, dłużej – dla kawy mocniejszej).
Sposób użycia ceramicznego drippera „Hario V60-01” do przygotowania 320 ml kawy:
1. Podgrzać filtr papierowy i ceramiczny gorącą wodą.
2. Wylać wodę. To pomoże zminimalizować posmak przypominający papier.
3. Świeżo mieloną kawę (20 g) wsypać do filtra papierowego (na ogół ziarna powinny być drobno mielone).
4. Wstępnie zaparzyć kawę mieloną 50 ml wody – cała powierzchnia powinna być mokra. Odczekać około 10 sekund.
5. Resztę wody wylewać od środka, powolnymi ruchami okrężnymi w stronę brzegów, podążając za stożkowym kształtem. Nalewać należy powoli.
6. Po wylaniu całej wody poczekać, aż na powierzchni fusów nie będzie wody. Pyszna kawa już jest gotowa.
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Hario V60-1 opinie