Ekspres do kawy Gaggia Magenta Milk
-
0% raty
Dostawa może wynieść 1 – 3 dni roboczych *93% zamówień jest dostarczanych następnego dnia
Odpowiedni do tego produktu
Kawa smakuje jeszcze lepiej, gdy jest parzona w czystym, dobrze utrzymanym ekspresie do kawy. Nie każda ściereczka nadaje się jednak do ekspresów do kawy, a niektóre z nich mogą porysować powierzchnię urządzenia. Dlatego stworzyliśmy specjalną ściereczkę z mikrofibry do ekspresów do kawy.
Stworzona specjalnie do ekspresów do kawy
Wymiary: 20 x 30 cm
Skład: poliester 85%, nylon 15%.
Pranie: można prać w pralce, w temperaturze nie wyższej niż 40°C.
Filtr do wody przeznaczony do ekspresów do kawy Philips Saeco. Używanie go gwarantuje świeżą i czystą wodę oraz ochronę ekspresu przed osadami z kamienia. Woda jest świeżo filtrowana dla każdego kubka. Cieszcie się zawsze smaczną kawą!
JAK STOSOWAĆ?
Filtr wkłada się do pojemnika na wodę i wymienia co 2 miesiące. Szczegółowe informacje znajdziecie w instrukcji obsługi swojego ekspresu do kawy.
Aby kawa zawsze była smaczna, a ekspres służył długo i niezawodnie, należy regularnie czyścić jednostkę zaparzającą.
ODPOWIEDNIE DO EKSPRESÓW:
– Automatycznych(De’Longhi, Nivona, Philips itd.)
– Kolbowych(Bezzera, Rocket Espresso, Lelit itd.)
– Przelewowych(Moccamaster, Bosch, Ratio itd.)
– Do zabudowy(Bosch, Siemens itd.)
– Dźwigniowych(Flair, La Pavoni, Elektra itd.)
INSTRUKCJA UŻYCIA W AUTOMATYCZNYCH EKSPRESACH DO KAWY:
Jeśli aparat ma automatyczny program czyszczenia:
1. Włóż jedną tabletkę w odpowiednie miejsce w aparacie i postępuj według instrukcji producenta co do przeprowadzenia programu czyszczenia.
Jeśli ekspres do kawy nie ma automatycznego programu czyszczenia, ale ma pojemniczek na kawę mieloną:
1. Włóż tabletkę do pojemniczka na kawę mieloną i podstaw kubek pod wylewkę kawy.
2. Naciśnij guzik, który służy do przygotowywania napoju z kawy mielonej.
3. Kiedy kubek w połowie napełni się wodą, wyłącz aparat na 5 minut, aby środek czyszczący wykonał swoje zadanie.
4. Włącz ekspres i zakończ proces robienia kawy.
5. Powtórz ten proces jeszcze minimum 3 razy, ale bez dodatkowych tabletek czyszczących, aby cały wewnętrzny system został opłukany ze środka chemicznego.
6. Wyjmij mechanizm wylewki i ostrożnie przepłucz go pod bieżącą wodą.
7. Zrób dwie porcje „kawy bez kawy“, używając przycisku do kawy mielonej.
8. Aby oczyścić ociekacz, umieść w nim tabletkę i napełnij go w 2/3 gorącą wodą. Odczekaj 30 minut i dokładnie wypłucz.
Jeśli ekspres do kawy nie ma pojemniczka na kawę mieloną:
1. Włóż tabletkę czyszczącą do kubka i zalej gorącą wodą.
2. Wyjmij wylewkę i przygotowanym roztworem dokładnie wyczyść filtry.
3. Odczekaj 5 minut, aby preparat miał czas zadziałać. Powtórz operację przynamniej trzy razy.
4. Przepłucz mechanizm pod bieżącą wodą i umieść go z powrotem w ekspresie.
5. Aby oczyścić ociekacz, umieść w nim tabletkę i napełnij go w 2/3 gorącą wodą. Odczekaj 30 minut i dokładnie wypłucz.
Uniwersalny środek do czyszczenia systemu mlecznego “For Better Coffee”. Wykonany z naturalnych składników najwyższej jakości, ten środek czyszczący zapewnia idealną higienę wewnątrz systemu mlecznego: pozbywa się wszelkich nagromadzonych bakterii, tłuszczów mlecznych i pozostałości mleka.
ODPOWIEDNIE DO EKSPRESÓW:
– Automatycznych(De’Longhi, Nivona, Philips itd.)
– Kolbowych(Bezzera, Rocket Espresso, Lelit itd.)
– Kapsułkowych(NESCAFÉ® Dolce Gusto®, Nespresso, Krups itd.)
– Na saszetki(SENSEO itd.)
– Do zabudowy(Bosch, Siemens itd.)
– Dźwigniowych(Flair, La Pavoni, Elektra itd.)
Jak go używać?
1) Wymieszaj 10 ml środka czyszczącego z 100 ml wody.
W zależności od modelu ekspresu do kawy i rodzaju systemu mlecznego:
1) Jeśli Twój ekspres do kawy jest wyposażony w zintegrowany program czyszczenia systemu mlecznego, wystarczy postępować zgodnie z wymaganą procedurą. Jeśli w urządzeniu nie ma zintegrowanego programu czyszczenia systemu mlecznego, patrz poniższe instrukcje.
2) Ekspres do kawy z dyszą parową: regularnie wyjmować, rozmontować ją i pozostawić na chwilę do namoczenia w mieszance lub umyć mieszanką.
3) Ekspres do kawy z rurką do mleka: wlać mieszankę do pustego pojemnika, zanurzyć w niej rurkę i włączyć funkcję gorącej pary/mleka. Powtórzyć procedurę używając czystej wody.
4) Ekspres do kawy z pojemnikiem na mleko: wlać mieszankę do pojemnika na mleko i aktywować funkcję gorącej pary/mleka. Powtórzyć procedurę używając czystej wody.
Składniki: zawiera węglany, wodorotlenek potasu.
Warunki przechowywania: przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Dodatkowe informacje:
Może powodować poważne oparzenia skóry i uszkodzenia oczu. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Nie wdychać pary wodnej. Nosić rękawice ochronne/odzież ochronną/używać środków ochrony oczu (twarzy). W PRZYPADKU POŁKNIĘCIA PRODUKTU: wypłukać usta. NIE wywoływać wymiotów. W PRZYPADKU KONTAKTU ZE SKÓRĄ (lub włosami): natychmiast zdjąć/usunąć całą zanieczyszczoną odzież. Umyć skórę wodą/ strumieniem wody. W PRZYPADKU KONTAKTU Z OCZAMI: ostrożnie płukać wodą przez kilka minut. Wyjąć soczewki kontaktowe, jeżeli są i jeżeli można to łatwo zrobić. Kontynuować przemywanie oczu.
Natychmiast wezwać CENTRUM KONTROLI I INFORMACJI ZATRUĆ lub skontaktować się z lekarzem. Przechowywać pod zamknięciem. Wylać zawartość/wyrzucić pojemnik zgodnie z obowiązującymi przepisami.
Uniwersalny odkamieniacz “For Better Coffee”. Wykonany z naturalnych, wysokiej jakości składników odkamieniacz skutecznie usuwa kamień i zapewnia bezproblemowe działanie Twojego urządzenia.
ODPOWIEDNIE DO EKSPRESÓW:
– Automatycznych(De’Longhi, Nivona, Philips itd.)
– Kolbowych(Bezzera, Rocket Espresso, Lelit itd.)
– Kapsułkowych(NESCAFÉ® Dolce Gusto®, Nespresso, Krups itd.)
– Na saszetki(SENSEO itd.)
– Przelewowych(Moccamaster, Bosch, Ratio itd.)
– Do zabudowy(Bosch, Siemens itd.)
– Dźwigniowych(Flair, La Pavoni, Elektra itd.)
Jak go stosować?
1) Postępuj zgodnie z instrukcjami dotyczącymi programu odkamieniania Twojego ekspresu do kawy;
2) Rozcieńcz odkamieniacz w następującej proporcji: 100 ml odkamieniacza:1 l wody (jeśli instrukcja obsługi ekspresu do kawy wskazuje, że do procedury odkamieniania należy użyć 500 ml wody, zmniejsz ilość odkamieniacza o połowę i użyj 50 ml);
3) Po zakończeniu programu odkamieniania wypłucz zbiornik na wodę ekspresu do kawy czystą wodą.
Wskazówka: najpierw wlej wodę do zbiornika na wodę w ekspresie do kawy, a następnie dodaj odkamieniacz (chyba że w instrukcji obsługi ekspresu do kawy zaleca się inaczej).
Składniki: zawiera kwas mlekowy.
Warunki przechowywania: przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Dodatkowe informacje:
Może powodować poważne oparzenia skóry i uszkodzenia oczu. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Nie wdychać pary wodnej. Nosić rękawice ochronne/odzież ochronną/używać środków ochrony oczu (twarzy). W PRZYPADKU POŁKNIĘCIA PRODUKTU: wypłukać usta. NIE wywoływać wymiotów. W PRZYPADKU KONTAKTU ZE SKÓRĄ (lub włosami): natychmiast zdjąć/usunąć całą zanieczyszczoną odzież. Umyć skórę wodą/ strumieniem wody. W PRZYPADKU KONTAKTU Z OCZAMI: ostrożnie płukać wodą przez kilka minut. Wyjąć soczewki kontaktowe, jeżeli są i jeżeli można to łatwo zrobić. Kontynuować przemywanie oczu.
Natychmiast wezwać CENTRUM KONTROLI I INFORMACJI ZATRUĆ lub skontaktować się z lekarzem. Przechowywać pod zamknięciem. Wylać zawartość/wyrzucić pojemnik zgodnie z obowiązującymi przepisami.
Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Obsługa
Pojemność
Ustawienia
Programy konserwacji
Wymiary i waga
Przygotowywane napoje
Pakiet zawiera
Video
Przygotowywane napoje
Informacje o produkcje
To właśnie w latach 50. firma Gaggia znalazła sławę w modnych kawiarniach Rzymu, Mediolanu i Londynu. Później, w 1977 r., firma rozpoczęła produkcję domowych ekspresów do kawy, wprowadzając doskonałe napoje do kuchni miłośników głębokiego espresso na całym świecie. Dziś Gaggia spełnia wszystkie Twoje oczekiwania, niezależnie od tego, czy szukasz prostoty urządzenia automatycznego, czy też dążysz do osiągnięcia statusu prawdziwego domowego baristy.
Gaggia „Magenta Milk“ jest produkowana we Włoszech. Zrodziła się z głębokiej pasji do espresso i szczerego pragnienia, aby wysokiej jakości kawa była dostępna dla każdego.
RÓŻNORODNOŚĆ NAPOJÓW
Odkryj pięć napojów dostępnych po naciśnięciu jednego przycisku: wybierz spośród espresso, espresso lungo, kawy czarnej, americano i gorącej wody.
INNOWACYJNY DOTYKOWY INTERFEJS UŻYTKOWNIKA
Szeroki interfejs użytkownika z pełnokolorowym wyświetlaczem i wygodnymi przyciskami zapewnia doskonałą kontrolę i widoczność, co przekłada się na lepsze wrażenia z użytkowania. Zaparzanie kawy jest niezwykle proste, a wszystkie procedury czyszczenia są opisane.
TACKA NA ESPRESSO ZE STALI NIERDZEWNEJ
Tacka ze stali nierdzewnej zapewnia odpowiednią wysokość potrzebną do przygotowania nieskazitelnego espresso, pokrytego jednolitą warstwą cremy. Dzięki temu, że jest zamknięta w tacce ociekowej, można ją łatwo wyjąć w dowolnym momencie.
OPCJA KAWY MIELONEJ
Oprócz kawy ziarnistej można zaparzać napoje z wykorzystaniem mieszanek kawy mielonej – nawet bezkofeinowej.
INNOWACYJNY SYSTEM MLECZNY
„Magenta Milk“ to rozwiązanie pozwalające na przygotowanie napojów mlecznych za jednym dotknięciem. Wystarczy jedno kliknięcie, a ten innowacyjny system pobiera mleko z pojemnika, spienia je i podaje automatycznie, bez konieczności odstawiania filiżanki lub szklanki spod wylewki kawy. Żadnych rozprysków i za każdym razem nieskazitelne rezultaty!
W 100% CERAMICZNY, REGULOWANY MŁYNEK
W 100% ceramiczny młynek wydobywa to, co najlepsze z ziaren kawy, zapobiegając ich przegrzaniu i przypaleniu. Wysokiej jakości ceramika gwarantuje długotrwałą wydajność, cichą pracę i najlepsze rezultaty w filiżance. Wybierz jedną z pięciu opcji, aby dostosować espresso do swoich potrzeb – od najdrobniejszego mielenia dla mocnego smaku do najgrubszego mielenia dla lekkiej kawy.
„OPTIAROMA“
Ta funkcja daje wyjątkową możliwość spersonalizowania intensywności i smaku espresso, tworząc wynik dostosowany do potrzeb użytkownika poprzez wybór ilości zmielonej kawy używanej na filiżankę.
PRE-BREWING
Dzięki funkcji wstępnego zaparzania w każdej filiżance można cieszyć się wyjątkowym smakiem i aromatem. Po jej włączeniu następuje kilkusekundowa przerwa między pierwszym strumieniem gorącej wody a właściwym parzeniem.
WYJMOWANA GRUPA ZAPARZAJĄCA
Grupa zaparzająca, umieszczona w samym sercu urządzenia, dozuje i ubija dokładnie taką ilość zmielonej kawy, jaka jest wymagana do przygotowania espresso. Łatwość czyszczenia i konserwacji jest absolutną gwarancją dzięki wyjmowanej grupie zaparzającej, którą można umyć pod kranem, a następnie ponownie włożyć. Pozwala to na szczególnie dokładne czyszczenie i uzyskanie najlepszego smaku.
ELEGANCKI DESIGN
Gaggia „Magenta“ wyróżnia się dynamicznym, kompaktowym i eleganckim wzornictwem, idealnym do nowoczesnych kuchni. Jego eleganckie cechy z pewnością wyróżnią go w każdym kąciku kawowym.
100% WŁOSKIEJ DOSKONAŁOŚCI
Wyprodukowane we Włoszech, to urządzenie klasy premium gwarantuje najwyższą jakość i najsmaczniejsze espresso rok po roku. Wiedza, doświadczenie i know-how firmy Gaggia zostały połączone w jednym kompaktowym ekspresie do kawy.
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Opinie