Ekspres do kawy LaSpaziale S40 Suprema TA, dwugrupowy
Odpowiedni do tego produktu
Aby kawa zawsze była smaczna, a ekspres służył długo i niezawodnie, należy regularnie czyścić jednostkę zaparzającą.
ODPOWIEDNIE DO EKSPRESÓW:
– Automatycznych(De’Longhi, Nivona, Philips itd.)
– Kolbowych(Bezzera, Rocket Espresso, Lelit itd.)
– Przelewowych(Moccamaster, Bosch, Ratio itd.)
– Do zabudowy(Bosch, Siemens itd.)
– Dźwigniowych(Flair, La Pavoni, Elektra itd.)
INSTRUKCJA UŻYCIA W AUTOMATYCZNYCH EKSPRESACH DO KAWY:
Jeśli aparat ma automatyczny program czyszczenia:
1. Włóż jedną tabletkę w odpowiednie miejsce w aparacie i postępuj według instrukcji producenta co do przeprowadzenia programu czyszczenia.
Jeśli ekspres do kawy nie ma automatycznego programu czyszczenia, ale ma pojemniczek na kawę mieloną:
1. Włóż tabletkę do pojemniczka na kawę mieloną i podstaw kubek pod wylewkę kawy.
2. Naciśnij guzik, który służy do przygotowywania napoju z kawy mielonej.
3. Kiedy kubek w połowie napełni się wodą, wyłącz aparat na 5 minut, aby środek czyszczący wykonał swoje zadanie.
4. Włącz ekspres i zakończ proces robienia kawy.
5. Powtórz ten proces jeszcze minimum 3 razy, ale bez dodatkowych tabletek czyszczących, aby cały wewnętrzny system został opłukany ze środka chemicznego.
6. Wyjmij mechanizm wylewki i ostrożnie przepłucz go pod bieżącą wodą.
7. Zrób dwie porcje „kawy bez kawy“, używając przycisku do kawy mielonej.
8. Aby oczyścić ociekacz, umieść w nim tabletkę i napełnij go w 2/3 gorącą wodą. Odczekaj 30 minut i dokładnie wypłucz.
Jeśli ekspres do kawy nie ma pojemniczka na kawę mieloną:
1. Włóż tabletkę czyszczącą do kubka i zalej gorącą wodą.
2. Wyjmij wylewkę i przygotowanym roztworem dokładnie wyczyść filtry.
3. Odczekaj 5 minut, aby preparat miał czas zadziałać. Powtórz operację przynamniej trzy razy.
4. Przepłucz mechanizm pod bieżącą wodą i umieść go z powrotem w ekspresie.
5. Aby oczyścić ociekacz, umieść w nim tabletkę i napełnij go w 2/3 gorącą wodą. Odczekaj 30 minut i dokładnie wypłucz.
Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Pojemność
Obsługa
Wymiary i waga
Informacje o produkcje
Specyfikacja techniczna LaSpeziale „S40 Suprema Take Away“:
– Elektroniczny ekspres do kawy z automatycznym ustawianiem dozowania.
– Elektroniczne napełnianie bojlera.
– Elektryczny system grzania.
– Manometr do kontroli ciśnienia w bojlerze.
– Manometr do kontroli ciśnienia pompy.
– 1 dysza gorącej wody / 2 dysze parowe.
– Elektroniczna kontrola temperatury bojlera.
– Wyświetlanie temperatury bojlera na ekranie LED.
– Wizualizacja czasu ekstrakcji na wyświetlaczu LED dla każdej grupy.
– Indywidualna regulacja temperatury dla każdej grupy (ITC).
– Funkcja EGS (elektroniczny system fusów).
– Funkcja chwilowego zwiększenia temperatury roboczej (funkcja UP).
– Wizualizacja i sterowanie poziomem wody w bojlerze.
– Programowanie dostarczania gorącej wody do infusji z regulacją temperatury.
– Podświetlanie LED kratki ociekowej.
– Elektryczny podgrzewacz do filiżanek ze stałą temperaturą.
– Kontrola sygnalizowania awarii.
– Wbudowana pompa wolumetryczna.
– Wysokość wylewki kawy do 16 cm na kubki “na wynos”.
– Kratki do filiżanek espresso.
Dostępny w 4 kolorach obudowy: czarny, czerowny, biały i matowy czarny (Soft touch black).
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Opinie