
Produkty do konserwacji dla tego modelu
Aby kawa zawsze była smaczna, a ekspres służył długo i niezawodnie, należy regularnie czyścić jednostkę zaparzającą.
INSTRUKCJA UŻYCIA W AUTOMATYCZNYCH EKSPRESACH DO KAWY:
Jeśli aparat ma automatyczny program czyszczenia:
1. Włóż jedną tabletkę w odpowiednie miejsce w aparacie i postępuj według instrukcji producenta co do przeprowadzenia programu czyszczenia.
Jeśli ekspres do kawy nie ma automatycznego programu czyszczenia, ale ma pojemniczek na kawę mieloną:
1. Włóż tabletkę do pojemniczka na kawę mieloną i podstaw kubek pod wylewkę kawy.
2. Naciśnij guzik, który służy do przygotowywania napoju z kawy mielonej.
3. Kiedy kubek w połowie napełni się wodą, wyłącz aparat na 5 minut, aby środek czyszczący wykonał swoje zadanie.
4. Włącz ekspres i zakończ proces robienia kawy.
5. Powtórz ten proces jeszcze minimum 3 razy, ale bez dodatkowych tabletek czyszczących, aby cały wewnętrzny system został opłukany ze środka chemicznego.
6. Wyjmij mechanizm wylewki i ostrożnie przepłucz go pod bieżącą wodą.
7. Zrób dwie porcje „kawy bez kawy“, używając przycisku do kawy mielonej.
8. Aby oczyścić ociekacz, umieść w nim tabletkę i napełnij go w 2/3 gorącą wodą. Odczekaj 30 minut i dokładnie wypłucz.
Jeśli ekspres do kawy nie ma pojemniczka na kawę mieloną:
1. Włóż tabletkę czyszczącą do kubka i zalej gorącą wodą.
2. Wyjmij wylewkę i przygotowanym roztworem dokładnie wyczyść filtry.
3. Odczekaj 5 minut, aby preparat miał czas zadziałać. Powtórz operację przynamniej trzy razy.
4. Przepłucz mechanizm pod bieżącą wodą i umieść go z powrotem w ekspresie.
5. Aby oczyścić ociekacz, umieść w nim tabletkę i napełnij go w 2/3 gorącą wodą. Odczekaj 30 minut i dokładnie wypłucz.
Zestaw:
Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Obsługa
Wymiary i waga
Informacje o produkcje
Możliwość kontrolowania na każdym etapie przygotowywania porcji kawy jest niezbędne dla uzyskania optymalnego efektu w zależności od sytuacji i rodzaju kawy. To dlatego ekspres Sanremo „Opera“ został wyposażony w kilka wyjątkowych systemów, umożliwiających dostosowanie urządzenia do potrzeb indywidulanego użytkownika.
Interfejs „Be in control express yourself“ pozwala użytkownikowi na pełną kontrolę fazy ekstrakcji i każdego parametru procesu dozownia. Można regulować temperaturę wody, pary i samej grupy, w kilka sekund. Funkcja „Dose regulation“ pozwala na kierowanie każdą fazą procesu ekstrakcji kawy, poprzez regulację wagi kawy mielonej, ilości wody w ml i ciśnienia pompy do każdej infuzji.
Specyfikacja techniczna wersji trzygrupowej:
– Wymiary (WxGxSz): 440 x 654 x 1040 mm.
– 2 dysze pary.
– 1 dysza wody.
– 1 portafilter pojedynczy.
– 3 portafiltry podwójne.
Dodatkowe parametry techniczne:
– Części i akcesoria ze stali nierdzewnej.
– Dysze parowe „Cool Touch“.
– System kontroli dostarczania kawy CDS.
– Wskaźnik temperatury wody do infuzji.
– Wskaźnik temperatury pary bojlera.
– Wyświetlacz do programowania parametrów ekspresu.
– Niezależna regulacja PID i temperatury wody.
– Elektroniczny czujnik ciśnienia o dokładności 0,02 bara, który pozwala utrzymać stałe ciśnienie i parę w bojlerze w każdych warunkach.
– Programowana temperatura podgrzewacza do filiżanek.
– Autodiagnostyka i dane statystyczne.
– Program planowania konserwacji oparty na litrach lub liczbie wydanych porcji kawy.
– Automatyczne włączanie i wyłączanie.
Kolory: czarny, biały, stal nierdzewna.
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Opinie