OFERTA TYGODNIA  
Cytryna
Cytryna
Czekolada
Czekolada
Marcepan
Marcepan

Kawa ziarnista Speciality „El Salvador Santa Petrona“, 1 kg

Specyfikacja techniczna Informacje o produkcje
Ameryka środkowa
Single-origin
Średni
Ilość
194,99  136,49 

Dostawa może wynieść 1 - 3 dni roboczych * 85% zamówień jest dostarczanych następnego dnia.

Specyfikacja techniczna

Informacje o produkcje

Ziarna kawy z uprawy „Santa Petrona“ charakteryzują się zrównoważonym smakiem. Smak wykwintnej czekolady łączy się w nich z gorzkim posmakiem skórki cytrusów i marcepanu.

Legendarna farma „Santa Petrona“ produkuje wyjątkowej jakości kawę już od 1927 roku. Farma, położona w regionie Santa Ana w Salwadorze, w pobliżu wulkanu Ilamatepec, od początku istnienia należy do tej samej rodziny Pacas Diaz, której kolejne pokolenia nieodmiennie produkują kawę z miłością i najwyższą troską. Historia ziaren kawy Pacamara jest bezpośrednio związana z rodziną Pacas: chociaż ten rodzaj ziaren został po raz pierwszy stworzony przez Salwadorski Instytut Kawy w wyniku krzyżówki ziaren kawy Pacas i Maragogype, to ziarna kawy Pacas zostały odkryte po raz pierwszy w 1956 roku przez rodzinę Pacas na ich własnej farmie.

Ze względu na wyjątkową jakość i smak, kawa ta uznawana jest za kawę speciality. W rankingu SCAA zdobyła 86,5 na 100 punktów.

KRAJ: Salwador

REGION: Santa Ana

FARM: Santa Petrona by Federico Pacas Diaz

WYSOKOŚĆ: 1700 m 

ODMIANA: Pacamara

OBRÓBKA: Natural

PALENIE: średnie

PALETA SMAKÓW: marcepan, czekolada, skórka cytryny

Przewodnik po smakach
Cytryna
Czekolada
Marcepan

Specyfikacja kawy

Regiony kawy
Ameryka środkowa
Kawa rodzaj
Single-origin
Stopień palenia
Średni

Często Zadawane Pytania

Zadaj pytanie dotyczące produktu

Prześlij swoje pytanie

Recenzje

Recenzje
Komentarze na Facebooku
5.00
4 opinie
100%
0%
0%
0%
0%

Zostaw opinię

Powiedz nam więcej o produktach zakupionych w naszym sklepie. Twoja opinia ma zanczenie!

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Ocena

Proszę zostaw opinię jeżeli już kupiłeś ten produkt