
Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Wymiary i waga
Informacje o produkcje
Pancho – to hiszpański lub portugalski skrót imienia Franciszek. Nazwa ta sugeruje, że kawa pochodzi z hiszpanojęzycznego państwa – mianowicie Meksyku, słynnego regionu kawy Pluma, Oaxaca, w którym leży długi łańcuch wulkanów z bardzo bogatymi, żyznymi glebami. Idealne warunki uprawiania arabiki sprawią, iż każdy wielbiciel małej czarnej zostanie pod wrażeniem od tej kawy.
Ziarna są obrabiane na mokro co zmiejsza liczbę wad i nadaje czysty smak. W tej kawie panuje wszechstronna słodycz i zrównoważony akcent, a przez cały czas pojawia się złożona kwiecista nuta. Dla wyczucia najlepszych, subtelncyh aromtów tej kawy, najlepiej ją zaparzać a walternatywny sposób – Hario V60 bądź Chemex.
Kraj: Meksyk
Region: Oaxaca
Gatunek 100% Arabika
Obróbka: na mokro
Stopień palenia: średni
Paleta smaków: łagodnie czekoladowy, orzech, kwiatowy aromat, niska kwaskowość
Przeznaczenie: Hario V60, Chemex, ekspres ciśnieniowy, aeropress, kawiarka, French Press
Specyfikacja kawy
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Opinie