Kawa ziarnista ETNO Cafe „Italian Roast“, 250 g
-
LOKALNA



Informacje o produkcje
Ciemno wypalony blend ziaren z Etiopii, Kolumbii i Brazylii. Dzięki takiemu stopniowi wypalenia zyskujemy na intensywnym smaku i aromacie oraz przepięknej cremie, która pomaga stworzyć świetny kontrast kolorystyczny, jak i smakowy z mlekiem. Italian Roast doskonale sprawdza się nie tylko w kawach mlecznych ale również w espresso czy americano. Bardzo uniwersalna kawa idealna do ekspresów automatycznych, kolbowych i kawiarek.
Kwasowość 1/5
Słodycz 4/5
Gorycz 5/5
Wysokość: 1150-2200 m n.p.m
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana botaniczna: Heirloom/Bourbon/różnorodna
Stopień palenia (wg SCA): Medium dark
Proces: natural/natural/washed
Paleta smaków: czekolada deserowa / dymno-drzewny, orzechowy
Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Kawa typ | Kawa ziarnista |
Kawa rodzaj | Arabica |
Producent | Etno cafe |
Regiony pochodzenia kawy | Brazylia, Etiopia, Kolumbia |
Stopień palenia | Średnio ciemne |
Wymiary i waga
Waga | 250 g |
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Recenzje