Kawa ziarnista KawePale Mexico Swiss Water Process Decaf, 1 kg
-
LOKALNA
Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Wymiary i waga
Informacje o produkcje
Meksyk HB Chiapas jest doskonałej jakości ziarnem z plantacji znajdujących się w jednym z największych meksykańskich regionów upraw kawy – Chiapas. Kawa została poddana procesowi dekofeinizacji w firmie SwissWaterProcess w Kanadzie. SwissWaterProcess to metoda pozbawiania kofeiny z surowego ziarna kawowego w procesie wodnym, bez uzycia aktywnych czynników chemicznych jak ma to miejsce w innych metodach (np. z udziałem CO2 ). Metoda, wynaleziona już w 1930 roku, w Schaffhausen w Szwajcarii została dopracowana i wzdrożona komercyjnie przez Swiss Water Decaffeinated Coffee Company Inc, założoną w 1988. Do dekofeinizacji tą metodą stosuje się kawy tylko z upraw organicznych.
Odmiana: Catuai
Wysokość upraw: >1400m
Region: Chiapas
Obróbka: Washed
Paleta smaków: mleczna czekolada, orzechy laskowe, karmel
Specyfikacja kawy
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Opinie