Kawa ziarnista Manufaktura Kawy Dr Konga FTO Sopacdi, 1 kg
-
LOKALNA

Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Wymiary i waga
Informacje o produkcje
Kawa, która Cię zaskoczy. Dr Konga to kawa z Afryki, Kongo, regionu Kiwu. Kawa ta zdobyła punktację 86 według SCA. Jasny stopień palenia i alternatywny sposób zaparzania pozwoli na doskonałe poczucie smaków – limonki, trzciny cukrowej i nawet dojrzałego pomidoru!
Kraj: Kongo
Region: Kiwu Północne, Kiwu Południowe
Odmiana: Blue Mountain, Bourbon, Caturra, Catuai, Kabare 2
Punktacja: 86
Gatunek 100% Specialty arabika
Wysokość: 1460-2000 metrów n.p.m.
Obróbka: Washed
Stopień palenia: jasny
Paleta smaków: Limonka, sok z trzciny cukrowej, dojrzały pomidor, karmel
Przeznaczenie: chemex, v60, french press, aeropress
Specyfikacja kawy
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Opinie