Kawa ziarnista Manufaktura Kawy Kostaryka Finca El Rosario, 1 kg
-
LOKALNA
Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Wymiary i waga
Informacje o produkcje
Delikatna i aromatyczna kawa pochodząca z niewielkiej kostarykańskiej plantacji El Rosario. Założył ją ponad 50 lat temu Moises Meza, który uprawianą przez siebie kawę otaczał niezwykłą opieką i troską. Nigdy nie wyobrażał sobie, że jego kawa stanie się tak dobra, że zyska sławę i uznanie na całym świecie.
Żyzna, wulkaniczna gleba zapewnia idealne warunki do uprawy. Proces jest w 100% przyjazny dla środowiska, a rośliny rozwijają się w cieniu drzew. Dzięki temu ziarna mają większą zawartość naturalnych cukrów, a ich smak jest bardziej intensywny.
Na plantacji nie używa się herbicydów, a do nawożenia i uprawy kawy stosuje się naturalny półkompost. W efekcie powstaje kawa odznaczająca się zrównoważonym smakiem i jagodową słodyczą, w której można wyczuć nuty orzechów macadamia.
Kraj: Kostaryka, Tarrazú
Punktacja: 85 pkt
Gatunek:100% Arabika
Wysokość: 1200-1800 metrów n.p.m.
Gatunek: Caturra, Red and Yellow Catuaí
Obróbka: Natural
Palenie: jasne
Paleta smaków:Jagody, Jeżyny, Macadamia
Specyfikacja kawy
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Opinie