Kawa ziarnista Speciality „Ethiopia Yirgacheffe“, 250 g
Dostawa może wynieść 1 - 3 dni roboczych * 85% zamówień jest dostarczanych następnego dnia.
Specyfikacja kawy

Regiony kawy
Afryka

Kawa rodzaj
Single-origin

Stopień palenia
Średni
Przewodnik po smakach


Jagoda


Porzeczka


Wanilia
Informacje o produkcje
Zaparzona kawa ma klarowną konsystencję i zrównoważony smak. Po zaparzeniu wyczuć można silny aromat dojrzałych jagód, czarnej porzeczki, wanilii, a nawet herbaty Earl Grey. W smaku są wyczuwalne słodycz i kwasowość jagód leśnych, które następnie ustępują lekkiemu i słodkiemu posmakowi, który zachwyca przez długi czas. Prawdziwy skarb dla miłośników afrykańskiej kawy.
W Etiopii, uważanej za ojczyznę kawy, dzikie drzewa kawowca rosną już od tysiącleci, a miłośnicy kawy z całego świata czekają na odkrywanie nowych odmian kawowca i na radość płynącą z próbowania nowych smaków. Kawy z Etiopii są bardzo cenione ze względu na ich charakterystyczne nuty smakowe – lekkie, jagodowe, kwiatowe, a nawet przypominające herbatę – które oczarowują swoim aromatem i smakiem. Te starożytne arabskie odmiany kawy ze słynnego regionu w Etiopii, Yirgacheffe, zostały poddane obróbce na mokro i naturalnemu suszeniu w specjalnych hamakach przez co najmniej 12 tygodni.
Ze względu na wyjątkową jakość i smak, kawa ta uznawana jest za kawę speciality. W rankingu SCA zdobyła 85 na 100 punktów.
KRAJ: Etiopia
REGION: Yirgacheffee
FARMA: małe gospodarstwa
WYSOKOŚĆ: 1800-2000 m
ODMIANA: Heriloom
PROCES: Washed
PALENIE: średnie
PALETA SMAKÓW: jagoda, czarna porzeczka, wanilia
Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Kawa typ | Kawa ziarnista |
Kawa rodzaj | Single-origin |
Producent | Przyjaciele Kawy |
Regiony pochodzenia kawy | Afryka |
Stopień palenia | Średni |
Kraj pochodzenia | Litwa |
EAN | 646847409035 |
Rodzaj ziaren kawy | Kawa Specialty |
Wymiary i waga
Waga | 250 g |
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Recenzje