Kawa ziarnista Roastains Ethiopia Queen’s Quince, 1 kg
-
LOKALNA

Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Wymiary i waga
Informacje o produkcje
Etiopia Bale Mountain to kawa doskonała do zaparzania metodą alternatywną – do dripu, aeropressuy, chemexu czy v60. W smaku wyczuwlane nuty bergamotki, czarnej herbaty assam i moreli. Kawa ma bardziej wyraźną kwasowość, mocny aromat i bardzo niską goryczkę.
Kraj: Ethiopia
Region: Bale Mountain, Nansebo, West Arsi, Oromia
Odmiana: Heirloom lokalny
Punktacja: 85
Gatunek 100% Arabika
Wysokość: 1700-1900 metrów n.p.m.
Obróbka:mokra (washed)
Stopień palenia: jasne
Paleta smaków: bergamotka, czarna herbata assam, morela
Przeznaczenie: drip, aeropress, metody alternatywne
Specyfikacja kawy
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Opinie