Kawowa TOP oferta

Kawa ziarnista specialty El Salvador El Rosario Sarchimor, 250 g

  • Tylko w e-sklepie
4.00
Produkt nie jest już produkowany.
Gdzie można obejrzeć produkt?
ul. Pańska 77/79, Warszawa
Niedostępne
ul. Ludwika Rydygiera 16/U7
Niedostępne
Kawa ziarnista specialty El Salvador El Rosario Sarchimor, 250 g
Kawa ziarnista specialty El Salvador El Rosario Sarchimor, 250 g
Na stanie
69,99  31,84 

Specyfikacja techniczna

Informacje o produkcje

Ta kawa z Salwadoru charakteryzuje się słodkim aromatem i pełnym body. W smaku wyczuwalne są nuty czarnej porzeczki i skórki mandarynki, a także słodycz śliwek. Po wypiciu filiżanki na podniebieniu utrzymuje się słodki karmelowy posmak.

Ta wyjątkowa kawa pochodzi z farmy El Rosario położonej w Salwadorze i zarządzanej przez rodzinę Pacas, dobrze znaną w świecie uprawy kawy. Historia Pacas sięga 1927 roku, kiedy to rodzina przeniosła się z Europy do Salwadoru i zakupiła 47 hektarów ziemi w słynnym regionie Santa Ana. Dziś potomkowie Paców z dumą zarządzają jednymi z najlepszych farm kawowych w całym Salwadorze, a ich kawy są cenione na całym świecie. 

Zalecamy parzenie tej kawy w ekspresie do kawy, metodą filtracyjną lub po prostu zalanie zmielonych ziaren wodą i delektowanie się kawą prosto z filiżanki. 

Ze względu na wyjątkową jakość i smak, kawa ta jest oznaczona jako Specialty. SCA przyznało jej 86 punktów na 100 możliwych.

KRAJ: Salwador 

REGION: Flor Amarilla Arriba, Santa Ana 

FARM: Finca El Rosario 

WYSOKOŚĆ: 1160 m 

ODMIANA: Sarchimor

PROCES: Naturalny

PROFIL PALENIA: Średnio ciemny 

NUTY SMAKOWE: Czarna porzeczka, Mandarynki, Śliwki  

Skład: palone ziarna kawy. 

Warunki przechowywania: przechowywać szczelnie zamknięte w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu.

Przewodnik po smakach
Czarne porzeczki
Mandarynka
Śliwka

Specyfikacja kawy

Regiony kawy
Salwador
Kawa rodzaj
Single-origin
Stopień palenia
Średnio ciemne

Często Zadawane Pytania

Gdzie ta kawa jest wypalana?

Ta kawa jest wypalana przez naszych partnerów na Litwie, w jednej z najlepszych lokalnych palarni.

Czy ta odpowiedź jest pomocna? 0 2
Jaka jest różnica między kawą specialty a zwykłą?

Kawa specialty obejmuje tylko najlepiej oceniane odmiany na świecie. Zastanawiasz się kto je ocenia i jak to robi ? Otóż ocena leży w rękach certyfikowanych degustatorów kawy. Oceniają oni jakość prezentowanej im kawy w oparciu o skalę stworzoną przez Specialty Coffee Association (SCA). Ocenie podlegają cztery kryteria: pochodzenie, wygląd zielonych ziaren, aromat przygotowanego napoju oraz jego cechy smakowe. Tylko kawy, które uzyskają od 80 do 100 punktów, mogą być słusznie określane mianem “specialty”.

Czy ta odpowiedź jest pomocna? 3 0
Jak naturalna metoda obróbki wpływa na smak kawy?

Naturalny proces polega na suszeniu ziarna kawy w całości, czyli razem z miąższem. Kawa poddana takiej obróbce jest słodsza, bardziej soczysta i szczególnie bogata.

Czy ta odpowiedź jest pomocna? 0 1
Do jakich metod parzenia nadają się te ziarna kawy?

Ta kawa ziarnista nadaje się do wszystkich metod parzenia, czy to do espresso, zaparzaczy przelewowych i do zaparzania bezpośrednio w filiżance.

Czy ta odpowiedź jest pomocna? 0 0
Co ludzie mają na myśli mówiąc, że dana kawa jest "pełna"?

Body to w zasadzie tekstura kawy. Może być herbaciana i lekka, winna, soczysta itp. Tekstura kawy o pełnym smaku jest solidna i gęsta.

Czy ta odpowiedź jest pomocna? 0 0

Zadaj pytanie dotyczące produktu

Prześlij swoje pytanie

Opinie

4.00
1 opinie
0%
100%
0%
0%
0%

Zostaw opinię

Powiedz nam więcej o produktach zakupionych w naszym sklepie. Twoja opinia ma zanczenie!

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Ocena

Proszę zostaw opinię jeżeli już kupiłeś ten produkt