Kawa ziarnista speciality Goat Story Costa Rica Las Lajas Alma Negra, 250 g

Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Wymiary i waga
Informacje o produkcje
Jedna z najwyżej ocenianych kaw z asortymentu Goat Story! Przygotowana kawa ujawnia nuty jagód, wiśni, suszonych fig i nugatu. Jest bardzo bogata i zbalansowana w smaku.
Rolnicy z Kostaryki – Oscar i jego żona Franciska uprawiają ekskluzywną kawę we własnym gospodarstwie o powierzchni 60 akrów, która następnie jest przetwarzana na ich własnej stacji przetwórczej. Eksperymentują z różnymi metodami obróbki kawy (Anaerobic i Black Honey). Jednak większość ich kaw jest przetwarzana metodami Honey lub naturalnymi, które są rzadko stosowane w Kostaryce. Kontrolując cały proces kawowy, od uprawy po przetwarzanie, rolnicy produkują kawę najwyższej jakości.
Kawa ta idealnie nada się do metod parzenia kawy przelewowej, ale sprawdzi się również do przygotowania w French Presie, Aeropresie i ekspresie ciśnieniowym. Polecamy spróbować jej również jako Cold Brew.
Ze względu na wyjątkową jakość i smak kawa ta jest oznaczona jako speciality. W skali SCA uzyskała 89,25 punktów na 100.
KRAJ: Kostaryka
REGION: San Jose
WYSOKOŚĆ (m.n.p.m.): 1200 m
ODMIANA: Caturra, Catuai
PROCES: Naturalny
STOPIEŃ PALENIA: Średnio Jasny
PROFIL SMAKOWY: Jagoda, Wiśnia, Suszona Figa, Nugat
Specyfikacja kawy
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Opinie