Kawa ziarnista Specialty Goat Story Kenya Kiaga AA, 500 g
Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Wymiary i waga
Informacje o produkcje
Jeśli chodzi o prawdziwą złożoność smaków, “Kenya Kiaga AA”, z miłością produkowana przez rolników z Othaya, rywalizuje z całą resztą. Jest to po prostu jedna z najlepszych kenijskich kaw, jakich mieliśmy okazję spróbować. Kiedykolwiek.
Ta wyjątkowa myta odmiana kawy produkowana jest przez Othaya Farmers Co-operative Society, zrzeszającą około 420 producentów, którzy prowadzą własny suchy młyn w Gatuyaini. Suszarnia posiada również własne laboratorium analizy jakości kawy.
Cechą charakterystyczną kenijskiej kawy z regionu Nyeri jest to, że rośnie powoli, na dużych wysokościach, dając bardzo twarde, gęste ziarna. Gęstość ziaren przekłada się na gęstość smaku! Dodaj do tego wyjątkową czerwoną wulkaniczną glebę bogatą w fosfor, a otrzymasz kawę z samego serca Kenii, która z pewnością sprawi, że będziesz wracać po więcej. I jeszcze więcej. I więcej.
Idealna do: parzenia metodą przelewową
Doskonała również do: French press, Aeropress, cold brew, espresso
Ze względu na wyjątkową jakość i smak, kawa ta jest oznaczona jako Specialty. Ocena SCA wynosi 88 punktów na 100 możliwych.
KRAJ: Kenia
REGION: Nyeri
WYSOKOŚĆ: 1900 m
ODMIANA: SL28, SL34, Ruiru 11, Batian
PROCES: Mycie
STOPIEŃ PALENIA: Jasny
NUTY SMAKOWE: Czarna herbata, Jeżyna, Burak, Tarnina, Rabarbar
Składniki: palone ziarna kawy.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Specyfikacja kawy
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Opinie