Kawa ziarnista UPCAFE Ethiopia Sidamo, 500 g
-
LOKALNA
Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Wymiary i waga
Informacje o produkcje
Kawa Ethiopia Sidamo to wyjątkowa propozycja dla wszystkich, którzy uwielbiają mocno czekoladowe kawy. Niezwykła słodycz jest tutaj doskonale zrównoważona, dzięki czemu każda chwila z filiżanką tej niesamowitej kawy stanie się dla Ciebie wyjątkowym rytuałem…
Etiopia uznawana jest za kolebkę kawy – to tutaj, w niezwykle barwnym regionie Kaffa, odkryto nieznane czerwone owoce, które błyskawicznie zyskały popularność. Do dzisiaj kraj ten jest jednym z największych i najbardziej cenionych producentów i eksporterów kawy. Jednocześnie sami Etiopczycy wprost przepadają za czarnym napojem, konsumując w ten sposób znaczną część swoich upraw. Etiopskie plantacje, położone na wysokości 1200 metrów nad poziomem morza, są częściowo zacienione. Dzięki temu ziarna mogą dojrzewać leniwie, powoli chłonąc niezwykłe, naturalne aromaty. Krajobraz Etiopii, obfitujące w zachwycające zachody słońca i różnorodną roślinność, wyróżnia się także nieskazitelną czystością.
Kawa Ethiopia Sidamo posiada doskonale wyczuwalny, korzenny smak, łączący się z aromatami orzechów, czekolady i kwiatów. Ma również ciekawy posmak winny i cytrusowy, który wraz z obniżaniem się temperatury gotowego napoju stopniowo przechodzi w aromat soczystej brzoskwini. Ziarna te odznaczają się również doskonałą równowagą między goryczą i kwasowością, dzięki czemu mają wyśmienity smak. Kawa Ethiopia Sidamo uznawana jest ona za najbardziej czekoladową kawę na świecie – dzięki temu doskonale sprawdzi się do przyrządzania klasycznej Mokki, charakteryzującej się słodkością i kremowością na miarę najlepszych deserów.
Zapach: kakao, korzenny, winny
Paleta smaków: gorzka czekolada, owoce, wiśnie
Specyfikacja kawy
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Opinie