Owoce kawowca cascara Roastains Colombia Finca Alcatraz, 1 kg
-
LOKALNA
Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Wymiary i waga
Informacje o produkcje
Cascara to suszona skórka i miąższ owoców kawowca. Powstaje w stacji obróbki kawy, podczas procesu oddzielania owoca kawy od nasion.Zawiera dwukrotnie mniej kofeiny niż kawa, a zaparzona przypomina kompot z wiśni, żurawiny i jabłek, jest bardzo słodki i soczysty. Polecamy zaparzać w aeropressie, french pressie, hario largo lub na zimno cold brew.
Kraj: Kolumbia
Region: Oporapa, Huila
Wysokość: 1600 – 1700 metrów n.p.m.
Obróbka: myta
Paleta smaków: dojrzałe wiśnie, miód rzepakowy, bardzo orzeźwiająca
Przeznaczenie: French Press, Aeropress, Hario Largo, Cold Brew
Specyfikacja kawy
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Opinie