Profesjonalny ciśnieniowy ekspres do kawy LELIT Anna EM
-
0% raty

Produkty do konserwacji dla tego modelu
Aby kawa zawsze była smaczna, a ekspres służył długo i niezawodnie, należy regularnie czyścić jednostkę zaparzającą.
INSTRUKCJA UŻYCIA W AUTOMATYCZNYCH EKSPRESACH DO KAWY:
Jeśli aparat ma automatyczny program czyszczenia:
1. Włóż jedną tabletkę w odpowiednie miejsce w aparacie i postępuj według instrukcji producenta co do przeprowadzenia programu czyszczenia.
Jeśli ekspres do kawy nie ma automatycznego programu czyszczenia, ale ma pojemniczek na kawę mieloną:
1. Włóż tabletkę do pojemniczka na kawę mieloną i podstaw kubek pod wylewkę kawy.
2. Naciśnij guzik, który służy do przygotowywania napoju z kawy mielonej.
3. Kiedy kubek w połowie napełni się wodą, wyłącz aparat na 5 minut, aby środek czyszczący wykonał swoje zadanie.
4. Włącz ekspres i zakończ proces robienia kawy.
5. Powtórz ten proces jeszcze minimum 3 razy, ale bez dodatkowych tabletek czyszczących, aby cały wewnętrzny system został opłukany ze środka chemicznego.
6. Wyjmij mechanizm wylewki i ostrożnie przepłucz go pod bieżącą wodą.
7. Zrób dwie porcje „kawy bez kawy“, używając przycisku do kawy mielonej.
8. Aby oczyścić ociekacz, umieść w nim tabletkę i napełnij go w 2/3 gorącą wodą. Odczekaj 30 minut i dokładnie wypłucz.
Jeśli ekspres do kawy nie ma pojemniczka na kawę mieloną:
1. Włóż tabletkę czyszczącą do kubka i zalej gorącą wodą.
2. Wyjmij wylewkę i przygotowanym roztworem dokładnie wyczyść filtry.
3. Odczekaj 5 minut, aby preparat miał czas zadziałać. Powtórz operację przynamniej trzy razy.
4. Przepłucz mechanizm pod bieżącą wodą i umieść go z powrotem w ekspresie.
5. Aby oczyścić ociekacz, umieść w nim tabletkę i napełnij go w 2/3 gorącą wodą. Odczekaj 30 minut i dokładnie wypłucz.
Zestaw:
Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Obsługa
Pojemność
Ustawienia
Wymiary i waga
Informacje o produkcje
Wspaniały ciśnieniowy ekspres do kawy, ze wszystkimi zaletami profesjonalnego aparatu. Zrób najlepsze espresso w swoim domu – nie trzeba iść do kawiarni.
TWÓJ PIERWSZY PRAWDZIWY EKSPRES DO KAWY
Anna jest ekspresem do kawy dla tych, którzy chcą mieć swój wkład w przygotowywanie espresso i poszukują prawdziwego, półprofesjonalnego ekspresu do kawy. Mały rozmiar, jakość profesjonalnego designu oraz możliwość korzystania z zaawansowanych funkcji – w tym z profesjonalnej dyszy do spieniania mleka, czynią ten aparat idelnym pomocnikiem do codziennego przygotowywania espresso i białych kaw, przy częstowaniu gości lub w czasie przerw na kawę w małym biurze.
WŁOSKA JAKOŚĆ
Lelit Anna TEM jest włoskim, trójzaworowym ekspresem do kawy najwyższej jakości. Jest łatwy w obsłudze i utrzymaniu w czystości.
Szersza specyfikacja tego urządzenia:
- Mosiężny bojler 250 ml, w celu utrzymania stałej temperatury wody oraz ułatwienia ekstrakcji kawy;
- System Anti-drop z zaworem trójdrożnym zapobiega kapaniu z głównej grupy, gdy proces ekstrakcji kawy jest zakończony lub w trakcie oczekiwania pomiędzy dwoma ekstrakcjami kawy;
- Korpus ze stali nierdzewnej i podgrzewacz filiżanek na górze;
- Kolba 57 mm na kawę mieloną lub w saszetkach;
- Termostat bezpieczeństwa i zawór bezpieczeństwa dla lepszej kontroli ciśnienia;
- Gotowy w 3 minuty;
- Manometr zewnętrzny, w celu kotroli rzeczywistych parametrów ekstrakcji;
- Parowa dysza, która umożliwia łatwe przygotowanie kremowego cappuccino;
- Tacka ze stali nierdzewnej oraz wyjmowany ociekacz dla łatwego czyszczenia;
- Owalne, chromowane przyciski.
Gwarancja: 24 miesiące w razie użytku domowego i 12 miesięcy w razie użytku komercyjnego.
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Opinie