Przenośny ekspres do kawy WACACO Minipresso GR
-
0% raty
Dostawa może wynieść 1 – 3 dni roboczych *93% zamówień jest dostarczanych następnego dnia
Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Pojemność
Obsługa
Wymiary i waga
Video
Informacje o Wacaco Minipresso GR
Jeśli chcesz delektować się wieloma gatunkami kawy mielonej i wypić do 50 ml prawdziwego espresso w domu, w biurze lub w podróży, przenośny ekspres do kawy WACACO “Minipresso GR” to najlepszy wybór. Kompaktowy, lekki i solidny, “Minipresso” z pewnością sprawi, że dzień stanie się lepszy z każdą kolejną kroplą espresso uzyskaną z tego małego ekspresu.
KOMPAKTOWY I LEKKI
Niezależnie od tego, czy wyjeżdżasz na kilka godzin, czy na kilka tygodni, przestrzeń i waga są głównymi czynnikami przy wyborze sprzętu podróżnego. “Minipresso” zostało zaprojektowane jako najmniejszy, najlżejszy i najbardziej wszechstronny ręczny ekspres do kawy na rynku.
Waga całkowita: tylko 360 g
Wysokość całkowita: tylko 17,5 cm
Standardowa pojemność zbiornika na wodę: 70 ml
INNOWACYJNOŚĆ I WYDAJNOŚĆ
Łatwość obsługi ekspresu do kawy wynika z jego innowacyjnej konstrukcji. Za pomocą półautomatycznego tłoka niewielkie ilości wody są wtłaczane do adaptera na kawę. Po kilku naciśnięciach uzyskuje się optymalne ciśnienie ekstrakcji (8 barów) i powstaje bogate, wyraziste espresso.
WYDAJNY I ŁATWY W OBSŁUDZE
Oprócz walorów estetycznych dzięki nowoczesnemu i eleganckiemu wzornictwu, “Minipresso” zawiera pomysłowy rdzeń, a mianowicie półautomatyczny tłok. Wystarczy odblokować go z pozycji transportowej i nacisnąć, aby kontrolować ilość wykorzystywanej kawy.
SZCZEGÓLNIE WYGODNY
“Minipresso” nie wymaga do pracy sprężonego powietrza, nabojów N2O ani energii elektrycznej. Jest obsługiwany ręcznie, dzięki czemu możesz zaparzyć swoją ulubioną kawę zawsze i wszędzie.
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Używałem przez ponad rok.
Można przy pomocy wrzątku – także z termosu – otrzymać naprawdę dobrej jakości kawę.
Niestety urządzenia ma kilka wad:
– dość niewygodne w czyszczeniu (zwłaszcza w warunkach terenowych). Najgorsze, że po zaparzeniu zostaje w nim troszkę wody, która potem wycieka.
– mechanizm pompowania z czasem zaczyna się “przycinać”, można go też uszkodzić stosując zbyt drobno zmieloną kawę.
– urządzenie jest bardzo duże w stosunku do ilości napoju, którą się uzyskuje.