TOP OFERTA  
TOP OFERTA
TOP OFERTA

Zestaw kawy ziarnistej Specialty „Indonesia Sumatra“, 3 x 250 g

  • Tylko w e-sklepie
Specyfikacja techniczna Informacje o produkcje
Azja
Single-origin
Średni
Ilość
164,97  123,73 

Dostawa może wynieść 1 - 3 dni roboczych * 85% zamówień jest dostarczanych następnego dnia.

Specyfikacja techniczna

Informacje o produkcje

Kawa ziarnista o słodkim aromacie brązowego cukru. Karmelowy smak z nutą cynamonu i głębokim posmakiem czerwonego wina. Ekskluzywna kawa przypominająca smak grzanego wina.
Na wyżynie Gayo w regionie Aceh, położonym na wyspie Sumatra w Indonezji, drobni rolnicy zrzeszeni w spółdzielnię Koptan Gayo Beseri uprawiają specjalną wysokogatunkową kawę. Na jej wyjątkowy smak wpływ ma doskonały klimat, bogata przyroda oraz to, co Indonezyjczycy nazywają GILING BASAH, czyli specjalny sposób obróbki ziaren kawy. W tej metodzie ziarna kawy po fermentacji i wypłukaniu nie są całkowicie suszone. Lekko jeszcze wilgotne ziarna (około 25-30% wilgoci) wrzucane są do specjalnej maszyny obłuskującej i dopiero potem proces suszenia jest kontynuowany. W rezultacie kwasowość kawy jest znacznie zredukowana, a jej smak staje się bardziej intensywny – w ten właśnie sposób ziarna kawy nabierają smaku prawdziwej kawy indonezyjskiej.
Ze względu na wyjątkową jakość i smak, kawa ta uznawana jest za kawę speciality. W rankingu SCA zdobyła 84 na 100 punktów.
KRAJ: Indonezja
REGION: Sumatra, Aceh, Gayo
FARMA: Koptan Gayo Beseri
WYSOKOŚĆ: 1450-1700 m 
ODMIANA: Tim tim, Ateng
OBRÓBKA: Giling Basah
PALENIE: ciemne 
PALETA SMAKÓW: czerwone wino, brązowy cukier, cynamon

Często Zadawane Pytania

Zadaj pytanie dotyczące produktu

Prześlij swoje pytanie

Recenzje

Recenzje
Komentarze na Facebooku
0
0 opinie
0%
0%
0%
0%
0%

Oceń jako pierwszy “Zestaw kawy ziarnistej Specialty „Indonesia Sumatra“, 3 x 250 g”

Powiedz nam więcej o produktach zakupionych w naszym sklepie. Twoja opinia ma zanczenie!

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Ocena

Proszę zostaw opinię jeżeli już kupiłeś ten produkt