Zamów online lub odbierz osobiście w naszych sklepach. Godziny otwarcia znajdziesz tutaj
Roasters Club
Lokalne palarnie starają się przybliżyć do Twoich przyzwyczajeń i potrzeb dostarczając świeżą kawę o najwyższej jakości. Odnajdź nowe historie, aromaty i gatunki kaw, stworzone przez naszych przyjaciół z Polski.
KAWEPALE

KAWEPALE

Celem założycieli palarni Kawe Pale jest edukacja i odkrywanie dobrej strony smaków przed każdym miłośnikiem kawy, nawet tym, który stawia pierwsze kroki wśród gatunków i marek. Chcą oni na stałe zagościć w świecie kofeiny jako dostawcy dobrego produktu i “know how”. Dla nich kawa to nie tylko “w ziarnach”, “mielona” lub “rozpuszczalna” – za tym co się znajduje w twoim kubku, tak jak w przypadku wina czy whisky, stoi gatunek kawowca z którego ziarna są zbierane, nasłonecznienie, ziemia, wysokość plantacji i metoda obróbki. Proces produkcji w palarni jest połączeniem doświadczenia założycieli, pracy na klasycznym piecu oraz nowoczesnej technologii. Wypalone ziarna są poddawane kontroli jakości i tylko te partie, które przechodzą weryfikację, są ręcznie pakowane do specjalnych torebek, zapewniających świeżość kawy na dłuższy czas.

ETNO Cafe

Palarnia kawy Etno Cafe to wyjątkowe miejsce na mapie Wrocławia, gdzie żyją w symbiozie bardziej cytrusowe w charakterze ziarna etiopskiej świeżo palonej kawy i delikatniejsze odmiany brazylijskie. Paczka kawy Etno Cafe to kawa palona, szacunek do dobrego ziarna od znajomych plantatorów, mnóstwo pracy i pasji, która wydobywa z kawy to co najlepsze. Jej aromat. Spróbujesz?

UPCAFE

UpCafe to grupa ludzi zakochanych w dobrej, świeżo palonej kawie i w procesie jej wytwarzania zgodnie z regułami sztuki. Jest to zgrana ekipa pasjonatów kawy, która ma szczęście robić w życiu coś, co jest nie tylko pracą, ale przede wszystkim pasją i co w dodatku sprawia radość innym ludziom – każdego dnia od samego rana. Nieustannie odkrywają kolejne lądy wyśmienitych kaw, wyszukują najlepsze plantacje z całego świata i sprowadzają z nich sprawdzone, najlepsze gatunki kaw wysokiej jakości i z radością dzielą się nimi z Wami w naszym sklepie internetowym z kawą, bo dobrze jest dzielić się tym, co dobre.

Bracia Ziółkowscy

Kawę palą już od 15 lat: od amatorskiego wypalania na własne potrzeby w żeliwnej patelni do własnej palarni. To co nie uległo zmiani za ten czas, to  przekonanie Braci, że kawę trzeba pić świeżo paloną. Tylko taka może dać prawdziwą radość i przyjemność picia. Palarnia Bracia Ziółkowscy została otworzona po to, by regularnie dostarczać Wam kawę, którą by sami chcieli pić.

MANUFAKTURA KAWY

Manufaktura Kawy

Manufaktura Kawy to wyjątkowa Polska palarnia kawy. Osobiście wybierane najlepsze ziarna kawy z najdalszych krajów i szczególny nacisk na jakość ziaren i świeżość zbiorów są wizytówką tej palrni. Zielone ziarna kawy są sprowadzane tylko ze sprawdzonych plantacji, zatem na podstawie serii prób dobierany odpowiedni dla danego gatunku profil palenia, aby wydobyć pełnię jego smaków i aromatów oraz podkreślić indywidualny charakter ziarna. Z Manufaktury Kawy otrzymujesz produkt który jest wyjątkowo dobry pod względem świeżości, jakości smaku i aromatu. Kawę wypalają własnoręcznie, we własnej palarni, tradycyjnymi metodami, dzięki czemu uzyskują prawdziwie naturalny smak, którego próżno szukać w produktach sklepowych.

COFFEE LAB

CoffeeLab są warszawską palarnią kawy datującą swoje założenie na 2012 rok pod nazwą Instytut Kawy, zmienili ją w roku 2013 na CoffeeLab i tak jest do tej pory. Pierwszy rok upłynął pod znakiem eksperymentów i szukania własnej wizji rozwoju marki. Wszystko zmieniło się z chwilą zakupu 2 piecy marki Giesen, które pozwoliły dopracować profile kaw i osiągnąć stabilny i wysoki poziom.

Herreria

Hasłem przewodnim palarni Herreria jest #smakprzygody. W Herreria masz pewność, że wybierając się z tą marką na przygodę, będą Ci towarzyszyć nie tylko podczas zakupów, ale także po ich zakończeniu. Pomóc w wyborze najlepiej dopasowanych do Twoich potrzeb produktów, a na blogu podpowiedzi jak ich używać. Zapraszamy do rozpoczęcia przygody od nas!

Dobra palarnia kawy

Kawa jakości specialty to przede wszystkim dokładnie wyselekcjonowane ziarna kawy z najdalszych zakątków świata, które przeszły weryfikację jakości. Wyróżnia je brak defektów, odpowiednia wielkość oraz jednolity sposób obróbki. Zebrane oraz poddane obróbce ziarna są następnie importowane do krakowskiej Dobrej Palarni Kawy. W efekcie połączenia wieloletniego doświadczenia z najlepszym sprzętem powstaje znakomita świeżo wypalana kawa.

Coffee Journey

Wierzą, że kawa to podróż. Podróż smaków. Podróż ziarna z plantacji do kawiarni. 20-letnia podróż założycieli palarni, której efektem jest Coffee Journey. Od samego początku kawa stanowiła centrum zainteresowania założycieli. Wysokiej jakości produkt jest dla nich najważniejszy.

Paloma Coffee Roastery

7 lat temu, podczas podróży do Barselony, rozpoczęła się najważniejsza i najciekawsza przygoda w życiu zołożycieli palarni Paloma Coffee Roastery. Gra słów dwóch języków okazała się znakomitym połączeniem - w hiszpańskim Paloma znaczy gołąb, a Palona z odniesieniem do języka polskiego - bycie palarnią. Gołąb symoblizuje swobodę, w wypadku palari, swobodę wyboru kawy. W asortymencie palarni zajdziesz kawy owocowe, z wysoką kwasowością, zarówno kawy z wysoką słodyczą i orzechowo-czekoladowymi nutami. Swoboda wyboru dla każdego kawosza!

Bearder Coffee

BeardedCoffee to mała, rzemieślnicza konstancińska palarnia kawy z „długą brodą” - wypalaniem ziaren zajmują się od lat. Wieloletnią pasję nazywają rodzajem magii, w której głowną rolę grają talent i wyczucie, pozwalające na wydobycie z ziaren ich cudownych aromatów. Zespołowi brodatych palaczy kawy przy każdej wypalanej partii przyświeca motto: PRZYJEMNOŚĆ BIERZE SIĘ Z AROMATU!!!! Misja palarni jest promowanie innego ,,wymiaru kawy” niż ten, do którego naród jest przyzwyczajony.
CZAS NA ŚWIEŻĄ zBRODNICZO dobrą KAWĘ - chwytaj chwilę, rozkoszuj się smakiem.

Hard Beans Coffee Roasters

Z doświadczeń zebranych przez ostatnie 10 lat w segmencie kaw Speciality właścicielom palarni narodził się pomysł na stworzenie Hard Beans Coffee Roasters, palarni specjalizującej się w przetwórstwie kawy najwyższej jakości. HBCR tworzą ludzie pełni pasji, których łączy wspólna miłość. Miłość do dobrej kawy.

Kyoto

Polska palarnia kawy i producent cold brew już od 2015 roku. Samodzielnie wypalają każde ziarno, które staje się produktem ostatecznym - kawą specialty lub bazą do maceracji na zimno w procesie wytwarzania cold brew.

Coffee Profficiency

Coffee Proficiency - to palarnia kway specialty, nie podlegającej kompromisom jakości. Traktują kawę z największym profesjonalizmem i zaangażowaniem, więc biorą na siebie pełną odpowiedzialność za jej smak i jakość. Stawiają na pasję, wiedzę i umiejętności, aby do klienta dotarła tylko najelpsza kawa.

Tommy Cafe

Próbowanie 200 rodzajów kaw corocznie i wyapalnie 360 ton ziaren? Mówimy o TommyCafe, palarni polskiej, która od 2002 roku wypróbowała tysiące gatunków kaw i wybrała te najlepsze. Jako pierwsza do Polski sprowadziła jeszcze zieloną kawę Kopi Luwak bezpośrednio z plantacji, od której i zaczęła się przygoda poznawania i wypalania kaw.

Roastains

Nazwa Roastains łączy w sobie dwa istotne dla branży kawy słowa: roast, czyli wypalać oraz stains, czyli ślady. Działalność palarni jest ukierunkowana wyłącznie na najlepszą jakość, dlatego w całości poświęca się wyjątkowo najlepszym kawom, czyli specialty.

Story Coffee

Story Coffee - to ludzie z pasją, którą chcą zarażać innych! Każdy jest wyjątkowy. Wyróżniają ich wiedza, doświadczenie i zaangażowanie, ale to, co ich łączy, to poszukiwanie doskonałego smaku!
Misją Story Coffee jest to, aby dążyć do jak najbardziej zrównoważonego rynku kawy, na każdym jego szczeblu. Dlatego tak ważne jest dla nich tracebility, gdzie znają pochodzenie swej kawy i każdy jej etap.