Do -40% na kawę ziarnistą REDBEANS „Gold“
OFERTA SPECJALNA |
Do -40% na kawę ziarnistą REDBEANS „Gold“
Kup więcej i ciesz się pyszną kawą dłużej, płacąc mniej.

Pirk daugiau, mėgaukis skania kava ilgiau, o mokėk mažiau.

Zestaw kawy ziarnistej Redbeans „Gold Label Organic“, 3 kg
O ziarnach kawy REDBEANS „Gold"

Organiczne, ręcznie zbierane, wolno palone ziarna kawy 100% Arabica Redbeans „Gold“ - idealne na przerwę na kawę. Pozwól, by smak czekolady i czerwonych owoców rozkwitł w Twojej filiżance.
POCHODZENIEEtiopia i Ameryka Południowa |
RODZAJ KAWY100% arabika |
|
STOPIEŃ PALENIAŚredni |
PALETA SMAKÓWCzekolada, grejpfrut, granat |
Najczęściej zadawane pytania
Jeśli nadal nie jesteś pewien, czy zakup zestawu kaw jest naprawdę opłacalny, nasze odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania mogą pomóc Ci podjąć decyzję.
Kupno zestawu kaw pozwoli Ci kupić więcej kawy za niższą cenę i cieszyć się nią dłużej.
W przeciwieństwie do większości produktów spożywczych, kawa nie traci terminu przydatności do spożycia. Jednak producenci zazwyczaj podają taką datę - do tego momentu kawa zachowuje w pełni swój aromat i smak. Zwykle jest to okres od 12 do 18 miesięcy od daty palenia.
Kawa powinna być przechowywana w suchym, chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego. Dobrym pomysłem jest również używanie specjalnych próżniowych pojemników na kawę - ochronią one kawę przed działaniem słońca, wilgoci i powietrza, dzięki czemu dłużej zachowa świeżość.
Wszystko zależy od tego, jaką porcję kawy użyjesz podczas parzenia jednej filiżanki. Ogólnie rzecz biorąc, do przygotowania jednej porcji potrzeba około 10 g kawy. W związku z tym 1 kg ziaren pozwala na zaparzenie około 100 porcji. Jeśli masz tendencję do używania podwójnej porcji kawy w swoich napojach, zmniejsz tę liczbę o połowę.
Wybierając kawę, weź pod uwagę następujące kwestie:
1. Rodzaj kawy. Jeśli szukasz subtelnych smaków, wybierz mieszanki 100% arabica. Jeśli jesteś fanem intensywnych smaków, wybieraj mieszanki arabica i robusta. Jeśli szukasz naprawdę wyjątkowych, smakowych doznań, powinieneś koniecznie spróbować kawy single-origin.
2. Region uprawy kawy. Jeśli najbardziej lubisz tradycyjne smaki kawy, to najprawdopodobniej najbardziej odpowiadają Ci odmiany południowoamerykańskie lub azjatyckie. Miłośnicy owocowych, jagodowych i egzotycznych nut nie zawiodą się na kawach pochodzących z Afryki i Ameryki Środkowej.
3. Metoda przetwarzania. Jeśli zdecydowałeś się na zakup kawy single-origin, nie zapomnij wziąć pod uwagę metody jej obróbki: kawa poddana obróbce na sucho jest słodsza i bardziej soczysta, natomiast metoda płukania nadaje ziarnom owocowy charakter, i czystość smaku.
4. Stopień palenia. Im ciemniejsze palenie ziaren, tym bardziej ich smak zbliża się do klasycznego włoskiego stylu kawy, który charakteryzuje się intensywnością i goryczą. Im jaśniejsze palenie, tym więcej owocowych, jagodowych nut.
5. Nuty smakowe. Wybór kawy na podstawie dominujących nut smakowych i opisu smaku jest prawdopodobnie najłatwiejszym sposobem na podjęcie decyzji. Która kombinacja brzmi dla Ciebie w tej chwili bardziej kusząco: czekolada, kakao i karmel, czy jagody, czarna porzeczka i wanilia?