671 000 kg sprzedanej kawy

wyjątkowe doświadczenia dla prawdziwych miłośników kawy

1 000 000+ zadowolonych klientów

Zaufaj naszym klientom: zakupy u nas są wspaniałe

150+ profesjonalistów gotowych do pomocy

żadne pytanie nie pozostanie bez odpowiedzi 

120 000+ sprzedanych ekspresów do kawy

nie przegap możliwości posiadania najlepszej kawy w domu

Oferty miesiąca
Charles Liégeois "Venezia" Zestawy kawowe

Kup więcej i ciesz się pyszną kawą dłużej, płacąc mniej.

Oferta limitowana
  • 00

    dni

  • 00

    godziny

  • 00

    minuty

  • 00

    sekundy

Opinie naszych klientów o Charles Liégeois "Venezia"
Jeszcze tego gatunku kawy nie próbowalismy, zakupiłam ja po raz pierwszy wiec ciężko mi cokolwiek powiedzieć o jej smaku. mam nadzieje że się n...
Super aromatyczna, kaw jak lubię.
najlepsza kawa jaką do tej pory piłam. polecam.
Pyszna kawa. 9,5 na 10
Orzeźwiająca, lekko owocowa, świetna kawa 🙂

O kawie ziarnistej Charles Liégeois "Venezia"

"Charles Liégeois ""Venezia"" Zestawy kawowe"

Wypalana przez Charles Liégeois w Belgii, "Venezia" łączy w sobie ziarna kawy pochodzące z 3 różnych regionów: Sumatry, Gwatemali i Brazylii. Ta mieszanka, składająca się w 100% z ziaren arabica, z pewnością sprawi miłą niespodziankę dzięki intensywnemu aromatowi, pełnemu body i subtelnym, naturalnie słodkim smakom. W przygotowanej filiżance ujawniają się nuty czekolady, migdałów i palonego ziarna.

 

POCHODZENIE

Salwador, Guatemala i Brazylia

ODMIANA KAWY

100% mieszanka ziaren arabica

STOPIEŃ PALENIA

Średni

PALETA SMAKÓW

Czekolada, Migdały, Prażone ziarno

NAPISALI O NAS

Najczęściej zadawane pytania

Jeśli nadal nie jesteś pewien, czy zakup zestawu kaw jest naprawdę opłacalny, nasze odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania mogą pomóc Ci podjąć decyzję.

Kupno zestawu kaw pozwoli Ci kupić więcej kawy za niższą cenę i cieszyć się nią dłużej.

W przeciwieństwie do większości produktów spożywczych, kawa nie traci terminu przydatności do spożycia. Jednak producenci zazwyczaj podają taką datę - do tego momentu kawa zachowuje w pełni swój aromat i smak. Zwykle jest to okres od 12 do 18 miesięcy od daty palenia.

Kawa powinna być przechowywana w suchym, chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego. Dobrym pomysłem jest również używanie specjalnych próżniowych pojemników na kawę - ochronią one kawę przed działaniem słońca, wilgoci i powietrza, dzięki czemu dłużej zachowa świeżość.

Wszystko zależy od tego, jaką porcję kawy użyjesz podczas parzenia jednej filiżanki. Ogólnie rzecz biorąc, do przygotowania jednej porcji potrzeba około 10 g kawy. W związku z tym 1 kg ziaren pozwala na zaparzenie około 100 porcji. Jeśli masz tendencję do używania podwójnej porcji kawy w swoich napojach, zmniejsz tę liczbę o połowę.

Wybierając kawę, weź pod uwagę następujące kwestie:

1. Rodzaj kawy. Jeśli szukasz subtelnych smaków, wybierz mieszanki 100% arabica. Jeśli jesteś fanem intensywnych smaków, wybieraj mieszanki arabica i robusta. Jeśli szukasz naprawdę wyjątkowych, smakowych doznań, powinieneś koniecznie spróbować kawy single-origin.
2. Region uprawy kawy. Jeśli najbardziej lubisz tradycyjne smaki kawy, to najprawdopodobniej najbardziej odpowiadają Ci odmiany południowoamerykańskie lub azjatyckie. Miłośnicy owocowych, jagodowych i egzotycznych nut nie zawiodą się na kawach pochodzących z Afryki i Ameryki Środkowej.
3. Metoda przetwarzania. Jeśli zdecydowałeś się na zakup kawy single-origin, nie zapomnij wziąć pod uwagę metody jej obróbki: kawa poddana obróbce na sucho jest słodsza i bardziej soczysta, natomiast metoda płukania nadaje ziarnom owocowy charakter, i czystość smaku.
4. Stopień palenia. Im ciemniejsze palenie ziaren, tym bardziej ich smak zbliża się do klasycznego włoskiego stylu kawy, który charakteryzuje się intensywnością i goryczą. Im jaśniejsze palenie, tym więcej owocowych, jagodowych nut.
5. Nuty smakowe. Wybór kawy na podstawie dominujących nut smakowych i opisu smaku jest prawdopodobnie najłatwiejszym sposobem na podjęcie decyzji. Która kombinacja brzmi dla Ciebie w tej chwili bardziej kusząco: czekolada, kakao i karmel, czy jagody, czarna porzeczka i wanilia?