MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ KAWY
MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ KAWY

Czekolady

Filtry

Pokazać:

Filtry
Cena
Producent
Typ
Kawa typ
Regiony pochodzenia kawy
Stopień palenia
Cechy kawy
Rodzaj ziaren kawy
Nadaje się do automatów
Typ cappucinatore
Przygotowywane napoje
Wielkość pojemnika na kawę ziarnistą
Typ panelu obsługi
Aplikacja
Zapisane profile użytkowników
Stosowana kawa
Rodzaj
Liczba grup
Zalecana ilość filiżanek dziennie
Podłączenie do sieci wodociągowej
Stosowanie kawy
Średnica żaren
Typ młynka do kawy
Typ żaren
Konstrukcja żaren
Odpowiednie dla
Programowalny czas mielenia
Dla
Seria
Seria
Ilość
Marki
Wbudowany młynek
Ilość porcji
Pojemność naczynia Moka
Utrzymuje ciepło przez
Wybór porcji kawy z mlekiem
Wybór porcji czarnej kawy
Metoda dekofeinizacji
Objętość
Przepisy tworzone przez użytkowników
Typ czekolady
Typ
Typ
Odmiana Arabica
Przepis na napój
Regulator temperatury PID
Rodzaj czekolady
Cykle
Dysza parowa
Napoje z dodatkiem mleka
Wielkość porcji
Ekran dotykowy
Funkcje
Liczba pojemników na ziarna
Objętość pojemnika na wodę
Kapsułka kawy zawiera
Rurka gorącej wody
Podgrzewacz do filiżanek
Dodatkowe funkcje
Pojemnik na mleko
Cechy
Proces
Ilość produktów w zestawie
Typ
Typ
Wynik w skali SCA
Promocje

Czekolada ma szarawy kolor – czy to oznacza, że ​​czekolada się zepsuła?

Wysokiej jakości czekolada jest niezwykle wrażliwa na zmiany temperatury. Po osiągnięciu temperatury 18°C lub wyższej czekolada zaczyna się topić, co powoduje krystalizację masła kakaowego. Ze względu na ten naturalny proces czekolada pokrywa się szarawym nalotem, jednak nawet wtedy jej jakość jest nadal dobra i nie wpływa na smak czekolady. Im wyższe są zmiany temperatury, tym bardziej prawdopodobne jest, że czekolada zmieni kolor. Jest to szczególnie widoczne latem, przy większych zmianach temperatury.

Czy ten komentarz jest przydatny?
Czytaj więcej Czytaj dalej

Jaka jest różnica między komponentami ciemnej, mlecznej i białej czekolady?

Ciemną czekoladę (bez żadnych dodatków) wytwarza się z masy kakaowej, masła kakaowego, cukru i emulgatorów. Do mlecznej czekolady dodaje się odtłuszczone mleko w proszku i tłuszcz mleczny. Tymczasem biała czekolada nie zawiera absolutnie żadnego kakao. Produkowana jest z cukru, masła kakaowego, odtłuszczonego mleka w proszku i emulgatorów.

Czy ten komentarz jest przydatny?
Czytaj więcej Czytaj dalej

Co sprawia, że ​​czekolada Galler jest wyjątkowa?

Czekolada Galler produkowana jest od 1976 roku i została uznana za jedną z najlepszych czekolad w całej Belgii. Sukces tej czekolady, zarówno w Belgii, jak i na całym świecie, wynika z wysokiej jakości produktów, ekskluzywnych receptur i odpowiedzialnego podejścia do produkcji. Wszystkie surowce do produkcji czekolady Galler kupowane są zgodnie ze standardami Fairtrade - po konkurencyjnej cenie i tylko z tych plantacji kakao, które respektują prawa człowieka.

Receptury czekolady Galler wyróżniają wyjątkowe połączenia smaków, brak oleju palmowego w składzie i ilość cukru zredukowana do minimum. Asortyment jest starannie wyselekcjonowany. Już trafił do serc naszych klientów. Na co dzień wybierz batonik czekoladowy z różnymi nadzieniami (pistacje, orzechy itp.), a na przerwę kawową z przyjaciółmi - tabliczkę czekolady (gorzką z 75 - 85% kakao, ciamną z limonką lub połączenie białej czekolady z malinami). Na urodziny, Boże Narodzenie, Walentynki lub po prostu jako prezent bez specjalnej okazji - świetnie sprawdzą się ulubione zestawy Galler wszech czasów. Zauważyliśmy jedną wyjątkową cechę czekolady Galler - klienci zawsze po nią wracają...

Czy ten komentarz jest przydatny?
Czytaj więcej Czytaj dalej

Jak rozpoznać, czy czekolada jest dobrej jakości?

Wysokiej jakości czekolada powinna być odrobinę błyszcząca. Zwłaszcza jeśli chodzi o gorzką czekoladę. Im bardziej matowa wydaje się tabliczka czekolady, tym więcej cukru zawiera. Innym sposobem na rozpoznanie dobrej jakości czekolady bez jej degustacji jest ułamanie kawałka. Jeśli kupiłeś lub otrzymałeś w prezencie wysokiej jakości czekoladę - powinna łamać się na duże kawałki i prawie się nie kruszyć.

Kolejną cechą dobrej jakości czekolady jest jej rozpuszczalność. Ze względu na zawarte w niej naturalne olejki, czekolada trzymana w dłoniach szybko się topi, ale gdy znajduje się w ustach, staje się bardziej lepka i pozostawia bogaty, długotrwały smak. Podczas degustacji czekolady nie powinna dominować słodycz ani gorycz. Te smaki powinny być ze sobą w równowadze. Jeśli chodzi o czekoladę gorzką - jej jakość wyróżnia mieszanka goryczki, słodyczy i lekkiej owocowości wyczuwalna w ustach.

Czy ten komentarz jest przydatny?
Czytaj więcej Czytaj dalej