-
Ciasto kawowe i jego pięć twarzy
Istnieje co najmniej kilka rodzajów ciasta kawowego. Każdy z nich
-
Kawowiec w doniczce, czyli prawdziwa kawa home made!
Okazuje się, że każda wielbicielka lub wielbiciel kawy może mieć
-
Affogato, czyli trafione i zatopione w kawie
przedstawimy kilka mniej lub bardziej wyrafinowanych przepisów na cafe Affogato
-
Lody domowe z kawą
Domowe lody można zrobić na kilka sposobów, a my przyjrzymy
-
Gofry belgijskie i kawa
Czy gofry belgijskie rzeczywiście pochodzą z Belgii? Jeśli nie, to
-
Najlepsze babeczki czekoladowe
Oto kilka ciekawych przepisów na najlepsze czekoladowe babeczki, idealne do
-
Kuloodporna kawa trafi do każdego
Czy kawa kuloodporna chroni przed ostrzałem? Raczej nie. Jest to
-
Mleko roślinne jako alternatywa do kawy
Mleko roślinne jest alternatywnym wobec mleka zwierzęcego dodatkiem do kawy.
-
Ristretto, czyli zredukowane espresso
Ristretto – co to za kawa? zapyta każdy, kto usłyszy
-
Espresso doppio, czyli podwójne espresso w jednym
Doppio to starszy brat zwykłego espresso. Niby podobny, ale jednak