Oferta limitowana:
  • 00

    D.

  • 00

    G.

  • 00

    Min.

  • 00

    Sec.

1+1 kawy CAPRISETTE & PARALLEL
Drugą, identyczną paczkę otrzymasz w prezencie.

Kawa ziarnista single-origin Black Crow White Pigeon DR Congo Kivu, 1 kg

5.00
Ilość
144,99 
Na stanie w naszym magazynie centralnym (możliwość zakupu online).
Visa maestro mastercard blik google pay apple pay PayPo

Dostawa może wynieść 1 – 3 dni roboczych *93% zamówień jest dostarczanych następnego dnia

Nie jesteś pewien, czy ta kawa jest odpowiednia? Wpadnij do naszego sklepu i spróbuj jej sam!
W naszych sklepach zawsze mamy do 6 różnych kaw do wypróbowania. Jeśli chcesz się upewnić, że dany rodzaj kawy jest aktualnie dostępny, skontaktuj się z nami.
Gdzie można obejrzeć produkt?
ul. Pańska 77/79, Warszawa
Niedostępne
ul. Ludwika Rydygiera 16/U7
Dostępne
Kawa ziarnista single-origin Black Crow White Pigeon DR Congo Kivu, 1 kg
Kawa ziarnista single-origin Black Crow White Pigeon DR Congo Kivu, 1 kg
Na stanie
144,99 

Specyfikacja techniczna

Informacje o produkcje

“BLACK CROW WHITE PIGEON”. WYJĄTKOWE HISTORIE O KAWIE.

Rozdział 8

Black Crow prezentuje: 

Słodki aromat marcepanu wypełnia powietrze, a wkrótce dołączają do niego wspaniałe nuty suszonych daktyli i ciemnej czekolady… 

Lecąc wysoko nad niezwykłymi widokami potężnej góry Nyiragongo i wspaniałego jeziora Kivu płynącego obok niej, można zaobserwować coś, co czyni ten widok jeszcze piękniejszym: to soczyste plantacje kawy i miejscowi rolnicy ciężko pracujący, aby utrzymać je w jak najlepszym stanie. Nie zawsze tak było: zaledwie kilkadziesiąt lat temu ziemie te zostały spustoszone przez erupcje wulkanów i wyniszczające wojny domowe… Teraz jednak mieszkańcy Konga znów zaczynają się uśmiechać: to, co daje im radość, to uprawa wyjątkowych kaw, które kochają i doceniają liczni koneserzy na całym świecie. 

Twój Black Crow

Podsumowanie

Kraj pochodzenia | Demokratyczna Republika Konga

Region | Kivu

Producent | Drobni rolnicy

Wysokość | 1500 m

Odmiana arabiki | Bourbon

Proces | Mokra

Profil palenia | Ciemny

Paleta smakowa | Marcepan, suszone daktyle, ciemna czekolada

Zalecane metody parzenia: wszystkie metody parzenia, w tym espresso. 

Składniki: palone ziarna kawy.

Warunki przechowywania: przechowywać szczelnie zamknięte w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu.

*****

“Black Crow White Pigeon” to opowieść o niezwykłych historiach związanych z kawą. Główni bohaterowie tej opowieści – Czarna Wrona i Biały Gołąb – uosabiają niezwykle zróżnicowaną paletę smaków kaw specjalnych: od ciemnych, głębokich, ziemistych nut po lekkie, subtelne aromaty. Każdy możliwy cud smaku mieści się na tej długiej skali, zaczynając od nieodgadnionej ciemności i powoli przekształcając się w rodzaj bieli, która zapiera dech w piersiach. Każda kawa, wraz ze swoją wyjątkową historią, kryje się w pięknym opakowaniu, które może przypominać nowy rozdział w czytanej książce: starannie ponumerowane rozdziały sięgają od 1 do 24. Zanurz się głęboko w nowych doświadczeniach z “Black Crow White Pigeon”: odkryj historie, które opowiada każdy rozdział, zanurz się w wyjątkowych smakach i wyrusz w podróż tak pachnącą, że nie da się jej zapomnieć. Rozpocznij swoją osobistą podróż od dowolnego rozdziału…

Przewodnik po smakach
Ciemna czekolada
Marcepan
Suszony daktyl

Specyfikacja kawy

Regiony kawy
Afryka
Kawa rodzaj
Single-origin
Stopień palenia
Ciemny

Często Zadawane Pytania

Z jakich ziaren składa się ta kawa - Arabica czy Robusta?

Jest to 100% Arabica uprawianae w regionie jeziora Kivu.

Czy ta odpowiedź jest pomocna? 3 0
Gdzie ta kawa jest wypalana?

Ta kawa jest wypalana przez naszych partnerów na Litwie, w jednej z najlepszych lokalnych palarni.

Czy ta odpowiedź jest pomocna? 0 2
Do jakich metod parzenia nadają się te ziarna kawy?

Kawa ziarnista nadaje się do wszystkich metod parzenia, zarówno do espresso, jak i do zaparzania bezpośrednio w filiżance.

Czy ta odpowiedź jest pomocna? 0 0
Jak metoda obróbki mokrej wpływa na smak kawy?

Podczas stosowania procesu obróbki mokrej, ziarna są najpierw oddzielane od wiśni, a następnie poddawane fermentacji i suszeniu. Kawa poddana takiej obróbce zyskuje szczególnie “czysty” smak, dzięki czemu łatwiej zidentyfikować dominujące nuty. Często jest też bardziej owocowa.

Czy ta odpowiedź jest pomocna? 0 0
Czy są to ziarna arabica czy robusta?

Są to ziarna arabica z podgatunku Bourbon. Pochodzą z regionu jeziora Kivu znajdującego się w Demokratycznej Republice Konga.

Czy ta odpowiedź jest pomocna? 0 0

Zadaj pytanie dotyczące produktu

Prześlij swoje pytanie

Opinie

5.00
5 opinie
100%
0%
0%
0%
0%
  • 29 lipca, 2020

    Świetna kawa, przygotowywałam ją już w chyba każdy możliwy sposób – dripie, aeropresie, ekspresie ciśnieniowym i kawiarce – za każdym razem można otrzymać nieco inny efekt, ale zawsze jest pyszna. Ma przyjemną kwasowość i lekko orzechowy aromat. Szczerze polecam 🙂

    Czy ta odpowiedź jest pomocna?
  • 30 czerwca, 2020

    Jedna z moich ulubionych! Delikatnie owocowa, lecz nie kwaśna kawa, aromatyczna i lekka 🙂

    Czy ta odpowiedź jest pomocna?
  • Zweryfikowany użytkownik
    19 maja, 2020

    Wysoka jakość, rewelacyjny smak kawy. Miła obsługa!

    Czy ta odpowiedź jest pomocna?

Zostaw opinię

Powiedz nam więcej o produktach zakupionych w naszym sklepie. Twoja opinia ma zanczenie!

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Ocena

Proszę zostaw opinię jeżeli już kupiłeś ten produkt