Kawa ziarnista single-origin Black Crow White Pigeon DR Congo Kivu, 1 kg
Dostawa może wynieść 1 – 3 dni roboczych *93% zamówień jest dostarczanych następnego dnia
Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Wymiary i waga
Informacje o produkcje
“BLACK CROW WHITE PIGEON”. WYJĄTKOWE HISTORIE O KAWIE.
Rozdział 8
Black Crow prezentuje:
Słodki aromat marcepanu wypełnia powietrze, a wkrótce dołączają do niego wspaniałe nuty suszonych daktyli i ciemnej czekolady…
Lecąc wysoko nad niezwykłymi widokami potężnej góry Nyiragongo i wspaniałego jeziora Kivu płynącego obok niej, można zaobserwować coś, co czyni ten widok jeszcze piękniejszym: to soczyste plantacje kawy i miejscowi rolnicy ciężko pracujący, aby utrzymać je w jak najlepszym stanie. Nie zawsze tak było: zaledwie kilkadziesiąt lat temu ziemie te zostały spustoszone przez erupcje wulkanów i wyniszczające wojny domowe… Teraz jednak mieszkańcy Konga znów zaczynają się uśmiechać: to, co daje im radość, to uprawa wyjątkowych kaw, które kochają i doceniają liczni koneserzy na całym świecie.
Twój Black Crow
Podsumowanie:
Kraj pochodzenia | Demokratyczna Republika Konga
Region | Kivu
Producent | Drobni rolnicy
Wysokość | 1500 m
Odmiana arabiki | Bourbon
Proces | Mokra
Profil palenia | Ciemny
Paleta smakowa | Marcepan, suszone daktyle, ciemna czekolada
Zalecane metody parzenia: wszystkie metody parzenia, w tym espresso.
Składniki: palone ziarna kawy.
Warunki przechowywania: przechowywać szczelnie zamknięte w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu.
*****
“Black Crow White Pigeon” to opowieść o niezwykłych historiach związanych z kawą. Główni bohaterowie tej opowieści – Czarna Wrona i Biały Gołąb – uosabiają niezwykle zróżnicowaną paletę smaków kaw specjalnych: od ciemnych, głębokich, ziemistych nut po lekkie, subtelne aromaty. Każdy możliwy cud smaku mieści się na tej długiej skali, zaczynając od nieodgadnionej ciemności i powoli przekształcając się w rodzaj bieli, która zapiera dech w piersiach. Każda kawa, wraz ze swoją wyjątkową historią, kryje się w pięknym opakowaniu, które może przypominać nowy rozdział w czytanej książce: starannie ponumerowane rozdziały sięgają od 1 do 24. Zanurz się głęboko w nowych doświadczeniach z “Black Crow White Pigeon”: odkryj historie, które opowiada każdy rozdział, zanurz się w wyjątkowych smakach i wyrusz w podróż tak pachnącą, że nie da się jej zapomnieć. Rozpocznij swoją osobistą podróż od dowolnego rozdziału…
Specyfikacja kawy
Często Zadawane Pytania
Jest to 100% Arabica uprawianae w regionie jeziora Kivu.
Ta kawa jest wypalana przez naszych partnerów na Litwie, w jednej z najlepszych lokalnych palarni.
Kawa ziarnista nadaje się do wszystkich metod parzenia, zarówno do espresso, jak i do zaparzania bezpośrednio w filiżance.
Podczas stosowania procesu obróbki mokrej, ziarna są najpierw oddzielane od wiśni, a następnie poddawane fermentacji i suszeniu. Kawa poddana takiej obróbce zyskuje szczególnie “czysty” smak, dzięki czemu łatwiej zidentyfikować dominujące nuty. Często jest też bardziej owocowa.
Są to ziarna arabica z podgatunku Bourbon. Pochodzą z regionu jeziora Kivu znajdującego się w Demokratycznej Republice Konga.
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Świetna kawa, przygotowywałam ją już w chyba każdy możliwy sposób – dripie, aeropresie, ekspresie ciśnieniowym i kawiarce – za każdym razem można otrzymać nieco inny efekt, ale zawsze jest pyszna. Ma przyjemną kwasowość i lekko orzechowy aromat. Szczerze polecam 🙂
Jedna z moich ulubionych! Delikatnie owocowa, lecz nie kwaśna kawa, aromatyczna i lekka 🙂
Wysoka jakość, rewelacyjny smak kawy. Miła obsługa!