Oferta limitowana:
  • 00

    D.

  • 00

    G.

  • 00

    Min.

  • 00

    Sec.

1+1 kawy CAPRISETTE & PARALLEL
Drugą, identyczną paczkę otrzymasz w prezencie.

Kawa ziarnista specialty Black Crow White Pigeon Guatemala La Hermosa, 250 g

  • Nowe opakowanie
5.00
Ilość
49,99 
Na stanie w naszym magazynie centralnym (możliwość zakupu online).
Visa maestro mastercard blik google pay apple pay PayPo

Dostawa może wynieść 1 – 3 dni roboczych *93% zamówień jest dostarczanych następnego dnia

Nie jesteś pewien, czy ta kawa jest odpowiednia? Wpadnij do naszego sklepu i spróbuj jej sam!
W naszych sklepach zawsze mamy do 6 różnych kaw do wypróbowania. Jeśli chcesz się upewnić, że dany rodzaj kawy jest aktualnie dostępny, skontaktuj się z nami.
Gdzie można obejrzeć produkt?
ul. Pańska 77/79, Warszawa
Dostępne
ul. Ludwika Rydygiera 16/U7
Dostępne
Kawa ziarnista specialty Black Crow White Pigeon Guatemala La Hermosa, 250 g
Kawa ziarnista specialty Black Crow White Pigeon Guatemala La Hermosa, 250 g
Na stanie
49,99 

Specyfikacja techniczna

Informacje o produkcje

“BLACK CROW WHITE PIGEON”. WYJĄTKOWE HISTORIE O KAWIE.

Rozdział 7

White Pigeon prezentuje: 

Słodki, owocowy aromat wisi w powietrzu: to jak zapach dojrzałych moreli. Nuty przypominające mleczną czekoladę i karmel odbijają się echem w tle, nawołując, by wziąć kolejny łyk…

Ta niesamowicie aromatyczna kawa pochodzi z farmy La Hermosa w Gwatemali: lecąc nad farmą, można by zobaczyć całą ciężką pracę Maxa Péreza, który daje z siebie wszystko zarządzając swoimi plantacjami. Tutaj, w otoczeniu monumentalnych wulkanów, pielęgnowana przez wyjątkowy, wyżynny klimat i wspomagana żyznymi glebami mineralnymi, produkowana jest kawa o wyjątkowym smaku. To rodzaj farmy, o której Max marzył jako dziecko, biegając pośród plantacji kawy rozpościerających się tuż obok jego rodzinnego domu. 

Twój White Pigeon

Podsumowanie: 

Kraj pochodzenia | Gwatemala

Region | Acatenango

Producent | La Hermosa Estate

Wysokość upraw | 1600–1800 m

Odmiana arabiki | Caturra, Catuai, Pache

Obróbka | Mokra

Stopień palenia | Średni

Wynik oceny kawy według SCA | 84 na 100

Profil smakowy | Morele, mleczna czekolada, karmel

Zalecane metody parzenia: wszystkie metody parzenia, w tym espresso. 

Składniki: palone ziarna kawy.

Warunki przechowywania: przechowywać szczelnie zamknięte w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu.

*****

“Black Crow White Pigeon” to opowieść o niezwykłych historiach związanych z kawą. Główni bohaterowie tej opowieści – Czarna Wrona i Biały Gołąb – uosabiają niezwykle zróżnicowaną paletę smaków kaw specialty: od ciemnych, głębokich, ziemistych nut po lekkie, subtelne aromaty. Każdy możliwy cud smaku mieści się na tej długiej skali, zaczynając od nieodgadnionej ciemności i powoli przekształcając się w rodzaj bieli, która zapiera dech w piersiach. Każda kawa, wraz ze swoją wyjątkową historią, kryje się w pięknym opakowaniu, które może przypominać nowy rozdział w czytanej książce: starannie ponumerowane rozdziały sięgają od 1 do 24. Zanurz się głęboko w nowych doświadczeniach z “Black Crow White Pigeon”: odkryj historie, które opowiada każdy rozdział, zanurz się w wyjątkowych smakach i wyrusz w podróż tak pachnącą, że nie da się jej zapomnieć. Rozpocznij swoją osobistą podróż od dowolnego rozdziału…

Przewodnik po smakach
Karmel
Mleczna czekolada
Morela

Specyfikacja kawy

Regiony kawy
Gwatemala
Kawa rodzaj
Single-origin
Stopień palenia
Średni

Często Zadawane Pytania

Gdzie ta kawa jest wypalana?

Ta kawa jest wypalana przez naszych partnerów na Litwie, w jednej z najlepszych lokalnych palarni.

Czy ta odpowiedź jest pomocna? 0 2
Jaka jest różnica między kawą specialty a zwykłą?

Kawa specialty obejmuje tylko najlepiej oceniane odmiany na świecie. Zastanawiasz się kto je ocenia i jak to robi ? Otóż ocena leży w rękach certyfikowanych degustatorów kawy. Oceniają oni jakość prezentowanej im kawy w oparciu o skalę stworzoną przez Specialty Coffee Association (SCA). Ocenie podlegają cztery kryteria: pochodzenie, wygląd zielonych ziaren, aromat przygotowanego napoju oraz jego cechy smakowe. Tylko kawy, które uzyskają od 80 do 100 punktów, mogą być słusznie określane mianem “specialty”.

Czy ta odpowiedź jest pomocna? 3 0
Jak metoda obróbki mokrej wpływa na smak kawy?

Podczas stosowania procesu obróbki mokrej, ziarna są najpierw oddzielane od wiśni, a następnie poddawane fermentacji i suszeniu. Kawa poddana takiej obróbce zyskuje szczególnie “czysty” smak, dzięki czemu łatwiej zidentyfikować dominujące nuty. Często jest też bardziej owocowa.

Czy ta odpowiedź jest pomocna? 0 0
Do jakiej odmiany kawy należą te ziarna?

Są to ziarna kawy arabica z podgatunków Caturra, Catuai i Pache.

Czy ta odpowiedź jest pomocna? 0 0
Do jakich metod parzenia nadają się te ziarna kawy?

Te ziarna kawy nadają się do wszystkich metod parzenia, zarówno do espresso, do zaparzaczy przelewowych i do zaparzania bezpośrednio w filiżance.

Czy ta odpowiedź jest pomocna? 1 0

Zadaj pytanie dotyczące produktu

Prześlij swoje pytanie

Opinie

5.00
2 opinie
100%
0%
0%
0%
0%
  • Zweryfikowany użytkownik
    11 sierpnia, 2022

    Bardzo wyrazista i aromatyczna.

    Czy ta odpowiedź jest pomocna?
  • Zweryfikowany użytkownik
    16 lipca, 2022

    Pyszna, delikatna, wyrafinowana kawa. Polecam osobom poszukującym niecodziennych smaków.

    Czy ta odpowiedź jest pomocna?

Zostaw opinię

Powiedz nam więcej o produktach zakupionych w naszym sklepie. Twoja opinia ma zanczenie!

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Ocena

Proszę zostaw opinię jeżeli już kupiłeś ten produkt