Kawowa TOP oferta

Kawa ziarnista specialty Black Crow White Pigeon Colombia San Adolfo, 200 g

  • Tylko w e-sklepie
  • Nowe opakowanie
Ilość
-30%
64,99  45,49 
Na stanie w naszym magazynie centralnym (możliwość zakupu online).
Visa maestro mastercard blik google pay apple pay PayPo

Dostawa może wynieść 1 – 3 dni roboczych *93% zamówień jest dostarczanych następnego dnia

Gdzie można obejrzeć produkt?
ul. Pańska 77/79, Warszawa
Dostępne
ul. Ludwika Rydygiera 16/U7
Niedostępne
ul. Stefana Okrzei 8/U4
Dostępne
Kawa ziarnista specialty Black Crow White Pigeon Colombia San Adolfo, 200 g
Kawa ziarnista specialty Black Crow White Pigeon Colombia San Adolfo, 200 g
Na stanie
-30%
64,99  45,49 

Specyfikacja techniczna

Video

Black Crow White Pigeon | Nowa linia kaw specialty
Black Crow White Pigeon | Nowa linia kaw specialty

Informacje o produkcje

“BLACK CROW WHITE PIGEON”. WYJĄTKOWE HISTORIE O KAWIE.

Rozdział 11

Black Crow prezentuje: 

Zaciągnij się intensywnym aromatem czarnej herbaty z nutą kardamonu, połączoną z delikatną słodyczą czekolady… 

Lecąc wysoko nad farmą El Rubi w Kolumbii, można zobaczyć Nestora Lazo, opiekującego się swoją plantacją niczym cennym diamentem (stąd nazwa farmy: el rubi oznacza “rubin” w języku hiszpańskim). Nestor lubi eksperymentować z różnymi odmianami kawy i wyjątkowymi metodami obróbki, dlatego hoduje teraz egzotyczne ziarna Pink Bourbon. Po metodzie obróbki, jaką jest podwójna fermentacja (20 godzin z miąższem wiśni kawowca, a potem 40 godzin bez miąższu), ziarna są pozostawiane na 18 dni w kolumbijskim słońcu. Po “odpoczynku” na suszarkach afrykańskich, kontynuują swoją podróż prosto do twojego kubka.

Twój Black Crow

Podsumowanie: 

Kraj pochodzenia | Kolumbia

Region | Huila, San Adolfo

Producent | El Rubi Estate (farma Nestora Lazo)

Wysokość upraw | 1800–2000 m

Odmiana arabiki | Pink Bourbon

Obróbka | Naturalna / Podwójna fermentacja (60 godzin)

Stopień palenia | Średnio-jasny

Wynik oceny kawy według SCA | 87 na 100

Profil smakowy | Czekolada, kardamon, czarna herbata 

Zalecane metody parzenia: wszystkie metody ręczne (V60, Chemex, itd.) i parzenie prosto w kubku. 

Składniki: palone ziarna kawy.

Warunki przechowywania: przechowywać szczelnie zamknięte w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu.

*****

“Black Crow White Pigeon” to opowieść o niezwykłych historiach związanych z kawą. Główni bohaterowie tej opowieści – Czarna Wrona i Biały Gołąb – uosabiają niezwykle zróżnicowaną paletę smaków kaw specialty: od ciemnych, głębokich, ziemistych nut po lekkie, subtelne aromaty. Każdy możliwy cud smaku mieści się na tej długiej skali, zaczynając od nieodgadnionej ciemności i powoli przekształcając się w rodzaj bieli, która zapiera dech w piersiach. Każda kawa, wraz ze swoją wyjątkową historią, kryje się w pięknym opakowaniu, które może przypominać nowy rozdział w czytanej książce: starannie ponumerowane rozdziały sięgają od 1 do 24. Zanurz się głęboko w nowych doświadczeniach z “Black Crow White Pigeon”: odkryj historie, które opowiada każdy rozdział, zanurz się w wyjątkowych smakach i wyrusz w podróż tak pachnącą, że nie da się jej zapomnieć. Rozpocznij swoją osobistą podróż od dowolnego rozdziału…

Przewodnik po smakach
Czarna herbata
Czekolada
Kardamon

Specyfikacja kawy

Regiony kawy
Kolumbia
Kawa rodzaj
Single-origin
Stopień palenia
Średnio jasne

Często Zadawane Pytania

Zadaj pytanie dotyczące produktu

Prześlij swoje pytanie

Opinie

0
0 opinie
0%
0%
0%
0%
0%

Oceń jako pierwszy “Kawa ziarnista specialty Black Crow White Pigeon Colombia San Adolfo, 200 g”

Powiedz nam więcej o produktach zakupionych w naszym sklepie. Twoja opinia ma zanczenie!

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Ocena

Proszę zostaw opinię jeżeli już kupiłeś ten produkt