Na miesiąc maj baristka Inga oferuje:
-40%
na kawę ziarnistą specialty BRAZIL SANTA LUZIA
Spróbuj kawy BRAZIL SANTA LUZIA
Najpopularniejsza odmiana specialty Przyjaciół Kawy dociera do nas aż ze słynnego osiedla kaw specialty Fazenda Santa Luzia, które znajduje się w brazylijskim regionie Minas Gerais. Wyważony smak tej kawy łączy słodkie nuty mlecznej czekolady i karmelu z orzeźwiającym, rozkosznie subtelnym aromatem dojrzałych owoców.
O BRAZIL SANTA LUZIA
KRAJ POCHODZENIA: Brazylia
REGION: Cerrado Mineiro, Minas Gerais
FARMA: Fazenda Santa Luzia
WYSOKOŚĆ: 1200 m
ODMIANA: Red Catuai
PROCES: Naturalny
STOPIEŃ PALENIA: Średni
NUTY SMAKOWE: Mleczna czekolada, Karmel, Dojrzałe owoce
SCA: 84/100
Zalecany przez baristę sposób parzenia
Inga proponuje wypróbować zaparzacz do kawy Chemex. Ten wspaniały zaparzacz (który, nawiasem mówiąc, jest częścią wystawy w nowojorskim Muzeum Sztuki Nowoczesnej!) umożliwi Ci zaparzenie pysznej kawy zarówno dla siebie, jak i dla grona gości. Zaparzenie tej kawy w ekspresie Chemex odsłoni subtelne nuty czekolady i suszonych owoców (zwłaszcza śliwek!).
Możesz wybrać, które pliki cookie chcesz, abyśmy używali. Niektóre z nich są niezbędne i nie można ich wyłączyć.
Te pliki cookie są niezbędne do prawidłowego działania naszej witryny i nie można ich wyłączyć. Nie zbierają żadnych danych identyfikujących użytkownika.
Te pliki cookie pozwalają nam zoptymalizować naszą witrynę i zobaczyć źródła ruchu w witrynie. Korzystamy w tym celu z platformy Google Analytics. Zebrane dane nie identyfikują Cię i nie są udostępniane podmiotom trzecim. Włączenie tych plików cookie umożliwi Ci korzystanie z naszej wtyczki czatu na żywo i tym samym otrzymanie pomocy od naszych konsultantów.
Nikt nie lubi reklam w Internecie – zwłaszcza tych zupełnie nieistotnych. Te pliki cookie pozwalają nam identyfikować Twoje potrzeby i dostarczać tylko najbardziej odpowiednie oferty. Będziesz widzieć reklamy, nawet jeśli nie włączysz tych plików cookie, ale nie będą one dostosowane do Twoich potrzeb i zainteresowań.