Skip to content

Na miesiąc maj baristka Inga oferuje:

-40%

na kawę ziarnistą specialty BRAZIL SANTA LUZIA

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget_Custom”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget_Custom”][/siteorigin_widget]

Spróbuj kawy BRAZIL SANTA LUZIA

 

Najpopularniejsza odmiana specialty Przyjaciół Kawy dociera do nas aż ze słynnego osiedla kaw specialty Fazenda Santa Luzia, które znajduje się w brazylijskim regionie Minas Gerais. Wyważony smak tej kawy łączy słodkie nuty mlecznej czekolady i karmelu z orzeźwiającym, rozkosznie subtelnym aromatem dojrzałych owoców.

[siteorigin_widget class=”Custom_Button_with_url”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget_Custom”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget_Custom”][/siteorigin_widget]

O BRAZIL SANTA LUZIA

 

KRAJ POCHODZENIA: Brazylia

REGION: Cerrado Mineiro, Minas Gerais

FARMA: Fazenda Santa Luzia

WYSOKOŚĆ: 1200 m

ODMIANA: Red Catuai

PROCES: Naturalny

STOPIEŃ PALENIA: Średni

NUTY SMAKOWE: Mleczna czekolada, Karmel, Dojrzałe owoce

SCA: 84/100

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget_Custom”][/siteorigin_widget]

Zalecany przez baristę sposób parzenia

Inga proponuje wypróbować zaparzacz do kawy Chemex. Ten wspaniały zaparzacz (który, nawiasem mówiąc, jest częścią wystawy w nowojorskim Muzeum Sztuki Nowoczesnej!) umożliwi Ci zaparzenie pysznej kawy zarówno dla siebie, jak i dla grona gości. Zaparzenie tej kawy w ekspresie Chemex odsłoni subtelne nuty czekolady i suszonych owoców (zwłaszcza śliwek!).

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget_Custom”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”KD_Bundles_Products_Reviews_Widget”][/siteorigin_widget]