Tak jak w przypadku wszystkich programów konserwacyjnych, częstotliwość czyszczenia systemu mlecznego zależy od częstotliwości użytkowania ekspresu do kawy. Mleko jest produktem spożywczym i ma bardzo krótki okres przydatności do spożycia. Z tego powodu zalecamy jak najczęstsze czyszczenie elementów, które mają kontakt z mlekiem. Jeśli codziennie wieczorem płuczesz spieniacz pod ciepłą wodą lub namaczasz go na noc, wystarczy raz w tygodniu wyczyścić go płynem antybakteryjnym. Jeśli pominąłeś co najmniej kilka dni codziennej konserwacji, ze względów higienicznych zdezynfekuj system natychmiast przed przygotowaniem napojów na bazie mleka.
Możesz wybrać, które pliki cookie chcesz, abyśmy używali. Niektóre z nich są niezbędne i nie można ich wyłączyć.
Te pliki cookie są niezbędne do prawidłowego działania naszej witryny i nie można ich wyłączyć. Nie zbierają żadnych danych identyfikujących użytkownika.
Te pliki cookie pozwalają nam zoptymalizować naszą witrynę i zobaczyć źródła ruchu w witrynie. Korzystamy w tym celu z platformy Google Analytics. Zebrane dane nie identyfikują Cię i nie są udostępniane podmiotom trzecim. Włączenie tych plików cookie umożliwi Ci korzystanie z naszej wtyczki czatu na żywo i tym samym otrzymanie pomocy od naszych konsultantów.
Nikt nie lubi reklam w Internecie – zwłaszcza tych zupełnie nieistotnych. Te pliki cookie pozwalają nam identyfikować Twoje potrzeby i dostarczać tylko najbardziej odpowiednie oferty. Będziesz widzieć reklamy, nawet jeśli nie włączysz tych plików cookie, ale nie będą one dostosowane do Twoich potrzeb i zainteresowań.