Kawa ziarnista Café Liégeois „Venezia Corsato” -40%

Poznaj lokalne palarnie

 

Czasami najlepsze rzeczy są tuż pod nosem. Lokalne palarnie nie tylko starają się przybliżyć do Twoich przyzwyczajeń i potrzeb, ale także dostarczają najbardziej świeżą kawę o najwyższej jakości. Odnajdź nowe historie, aromaty i gatunki kaw, stworzone przez naszych przyjaciół z Polski.

 

 

UpCafe

 

UPCAFE

UpCafe

UpCafe to grupa ludzi zakochanych w dobrej, świeżo palonej kawie i w procesie jej wytwarzania zgodnie z regułami sztuki. Jest to zgrana ekipa pasjonatów kawy, która ma szczęście robić w życiu coś, co jest nie tylko pracą, ale przede wszystkim pasją i co w dodatku sprawia radość innym ludziom – każdego dnia od samego rana. Nieustannie odkrywają kolejne lądy wyśmienitych kaw, wyszukują najlepsze plantacje z całego świata i sprowadzają z nich sprawdzone, najlepsze gatunki kaw wysokiej jakości i z radością dzielą się nimi z Wami w naszym sklepie internetowym z kawą, bo dobrze jest dzielić się tym, co dobre.

 

KawePale

 

KawePale

KawePale

Celem założycieli palarni Kawe Pale jest edukacja i odkrywanie dobrej strony smaków przed każdym miłośnikiem kawy, nawet tym, który stawia pierwsze kroki wśród gatunków i marek. Chcą oni na stałe zagościć w świecie kofeiny jako dostawcy dobrego produktu i “know how”. Dla nich kawa to nie tylko “w ziarnach”, “mielona” lub “rozpuszczalna” – za tym co się znajduje w twoim kubku, tak jak w przypadku wina czy whisky, stoi gatunek kawowca z którego ziarna są zbierane, nasłonecznienie, ziemia, wysokość plantacji i metoda obróbki. Proces produkcji w palarni jest połączeniem doświadczenia założycieli, pracy na klasycznym piecu oraz nowoczesnej technologii. Wypalone ziarna są poddawane kontroli jakości i tylko te partie, które przechodzą weryfikację, są ręcznie pakowane do specjalnych torebek, zapewniających świeżość kawy na dłuższy czas.

 

Manufaktura Kawy

 

Manufaktura Kawy

Manufaktura Kawy

Manufaktura Kawy to wyjątkowa Polska palarnia kawy. Osobiście wybierane najlepsze ziarna kawy z najdalszych krajów i szczególny nacisk na jakość ziaren i świeżość zbiorów są wizytówką tej palrni. Zielone ziarna kawy są sprowadzane tylko ze sprawdzonych plantacji, zatem na podstawie serii prób dobierany odpowiedni dla danego gatunku profil palenia, aby wydobyć pełnię jego smaków i aromatów oraz podkreślić indywidualny charakter ziarna. Z Manufaktury Kawy otrzymujesz produkt który jest wyjątkowo dobry pod względem świeżości, jakości smaku i aromatu. Kawę wypalają własnoręcznie, we własnej palarni, tradycyjnymi metodami, dzięki czemu uzyskują prawdziwie naturalny smak, którego próżno szukać w produktach sklepowych.