D.
G.
Min.
Sec.
Doskonała alternatywa dla subtelnych przypraw grzanego wina.
Kiedy myślisz o Bożym Narodzeniu, jakie dźwięki słyszysz? Założymy się, że Twoje uszy wypełnia niekończący się śmiech, ciepłe rozmowy i brzęk naczyń, gdy Twoja rodzina zasiada do pysznego wieczornego posiłku. Mamy nadzieję, że nadchodzące święta obdarzą Was jeszcze większą ilością takich wspaniałych melodii, ale w oczekiwaniu na nie zapraszamy do wysłuchania magicznej symfonii świątecznej ACALA.
– Allegro (szybkie tempo): zawsze pędząca do przodu, najczystsza z wiosennych wód nuci skoczną melodię. Jej naturalna moc daje nam niesamowite korzyści.
– Lento (wolne, liryczne tempo): gdy muzyka nieco łagodnieje, liście herbaty Keemun zaczynają się rozwijać. Powoli, jak dym unoszący się z tlącego się ognia, pojawiają się subtelne nuty kwiatów i drewna, które stopniowo przechodzą w delikatne smaki kakao i marcepanu.
– Scherzo (żywe, figlarne tempo): melodia ożywia się ponownie, a na podniebieniu pojawia się papaja i świąteczne przyprawy. Takie figlarne nuty nadają napojowi ciepło i żywość, tak potrzebne w zimowych miesiącach.
– Allegro (znów szybkie tempo): na zakończenie rozbrzmiewa triumfalny marsz świeżych czerwonych jagód, przynosząc zdumiewającą złożoność smaku.
Uwagi dotyczące degustacji:
Zmieszany z garścią pachnących przypraw, ten zimowy napój idealnie nadaje się na te ciemne, ale ciepłe i przytulne wieczory spędzone w domu. Bogaty, soczysty smak przypomina grzane wino. Podawaj w kieliszku do czerwonego wina, schłodzony lub w temperaturze pokojowej.
Skład: woda źródlana, kultura kombuchy, sok (borówka, pomarańcza, czarna porzeczka, aronia), cukier, herbata (Assam, pu-erh, hibiskus, Ivan Chai), przyprawy (cynamon, imbir, kardamon, goździki, pieprz).
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze od 2 do 24°C. Delektować się schłodzoną. Otwierać ostrożnie. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni. Może wystąpić pewien naturalny osad. Zawartość alkoholu: 0.0%.
*****
“ACALA Premium Kombucha” oferuje połączenie wiekowych tradycji, najnowszych technologii i wiedzy uzyskanej od najlepszych sommelierów na świecie. Dzięki temu ostatecznie powstaje wyśmienicie dopracowany napój, pełen żywych smaków i orzeźwiających bąbelków. Produkcja tych kombuchów opiera się na starożytnych praktykach z wykorzystaniem ognia, nieskazitelnej wody źródlanej, naturalnych soków, wspaniałych herbat i unikalnych ziół. Podczas drugiej fermentacji napoju wykorzystywane są technologie stosowane w produkcji szampana i wina. Lata doświadczeń kończą się stworzeniem niepowtarzalnych aromatów i smaków, odsłoniętych delikatnie w tym eleganckim napoju bezalkoholowym.
Na razie nie ma opinii o produkcie.
Twój komentarz
Nazwa
Adres email
Możesz wybrać, które pliki cookie chcesz, abyśmy używali. Niektóre z nich są niezbędne i nie można ich wyłączyć.
Te pliki cookie są niezbędne do prawidłowego działania naszej witryny i nie można ich wyłączyć. Nie zbierają żadnych danych identyfikujących użytkownika.
Te pliki cookie pozwalają nam zoptymalizować naszą witrynę i zobaczyć źródła ruchu w witrynie. Korzystamy w tym celu z platformy Google Analytics. Zebrane dane nie identyfikują Cię i nie są udostępniane podmiotom trzecim. Włączenie tych plików cookie umożliwi Ci korzystanie z naszej wtyczki czatu na żywo i tym samym otrzymanie pomocy od naszych konsultantów.
Nikt nie lubi reklam w Internecie – zwłaszcza tych zupełnie nieistotnych. Te pliki cookie pozwalają nam identyfikować Twoje potrzeby i dostarczać tylko najbardziej odpowiednie oferty. Będziesz widzieć reklamy, nawet jeśli nie włączysz tych plików cookie, ale nie będą one dostosowane do Twoich potrzeb i zainteresowań.