Kakao ceremonialne Criollo, 100 g

50,99 

Na stanie
Dostawa może wynieść 1 – 3 dni roboczych
* 90% zamówień jest dostarczanych następnego dnia.

Szczegóły

Trudno znaleźć inną odmianę kakao na świecie, która jest tak rzadka i wysoko ceniona przez znawców, jak Criollo. Aby chronić ten naturalny cud i wydobyć niezwykłe smaki oraz aromaty ukryte w jego wnętrzu, ziarna kakaowca Criollo są zwykle uprawiane na małych farmach, często należących do tej samej rodziny, która doskonali tę sztukę już od wieków. Po przetworzeniu kakao formowane jest w piękne kwiaty lub motyle, co sprawia, że picie tego pysznego napoju staje się iście estetycznym doświadczeniem. Kakao pochodzi z farm peruwiańskich, gdzie uprawiane jest w sposób zrównoważony. Jest idealnym wyborem zarówno do unikalnych praktyk duchowych, jak i codziennych rytuałów.

PRZYGOTOWANIE

Na porcję 250 ml: wsyp kakao (20–30 g), ulubione przyprawy (cynamon, imbir, kardamon itp.) oraz trochę ulubionego naturalnego słodzika do blendera, dolej wody o temperaturze około 75°C, a następnie dobrze wszystko zmiksuj. Smacznego!

– Przyjazne dla wegan

– Bez dodatku cukru

– Bezglutenowe

Składniki: miazga kakaowa w 100% z ziaren kakaowca Criollo.

Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.

Specyfikacja techniczna

Typ czekolady
Typ czekolady:
Kakao
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Litwa

Specyfikacja techniczna

Podstawowe cechy

Typ czekolady
Kakao
Producent
Ananda cacao
Wartość energetyczna, Kcal
652
Całkowita zawartość tłuszczu
56.4 g
Całkowita zawartość tłuszczu, w tym tłuszcze nasycone
34 g
Węglowodany
11 g
Białko
15 g
Kraj pochodzenia
Litwa

Wymiary i waga

Waga
100 g

Dostępność w sklepie

Recenzje

0
0 opinie
0%
0%
0%
0%
0%

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Kakao ceremonialne Criollo, 100 g”


Idealne razem

To też może Ci się spodobać