Większość kawy z Indii jest uprawiana i przetwarzana w regionie Chikmagalur, gdzie rośnie na stromych zboczach gór, na wysokości 1100 m. Podczas opadów monsunowych kawa ta pochłania wilgoć, dzięki czemu ma niezwykły smak i aromat. Monsooned Malabar pochodzi z Karadykan, w Chikmagalur. Karadykan został założony w 1890 r. przez braci Crawford, później stał się własnością Sangameshwar Coffee.
Odmiana: CatimorWysokość upraw: 1100mProces: MonsoonedPunktacja: 83Paleta smaków: Brązowy cukier, tytoń, prażone orzechy ziemne
W.M 8 lipca, 2020
Czekolada, karmel,orzech. Dla mnie kawa w punkt 😉 Kupujcie śmiało 🙂
Weronika 8 lipca, 2020
Łagodna i aromatyczna. Bardzo fajny smak.Nie przepadam za kwaśna kawa,ta jest wprost fenomenalna. Perfect 😉
Twój komentarz
Nazwa
Adres email
Możesz wybrać, które pliki cookie chcesz, abyśmy używali. Niektóre z nich są niezbędne i nie można ich wyłączyć.
Te pliki cookie są niezbędne do prawidłowego działania naszej witryny i nie można ich wyłączyć. Nie zbierają żadnych danych identyfikujących użytkownika.
Te pliki cookie pozwalają nam zoptymalizować naszą witrynę i zobaczyć źródła ruchu w witrynie. Korzystamy w tym celu z platformy Google Analytics. Zebrane dane nie identyfikują Cię i nie są udostępniane podmiotom trzecim. Włączenie tych plików cookie umożliwi Ci korzystanie z naszej wtyczki czatu na żywo i tym samym otrzymanie pomocy od naszych konsultantów.
Nikt nie lubi reklam w Internecie – zwłaszcza tych zupełnie nieistotnych. Te pliki cookie pozwalają nam identyfikować Twoje potrzeby i dostarczać tylko najbardziej odpowiednie oferty. Będziesz widzieć reklamy, nawet jeśli nie włączysz tych plików cookie, ale nie będą one dostosowane do Twoich potrzeb i zainteresowań.