G.
Min.
Sec.
Dominujące smaki wyczuwalne w tej kawie to jabłka, karmel i mleczna czekolada. Jej aromat może przypominać również słodką mleczną czekoladę, a w posmaku wyczuwalne są nuty owocowe.
Ta wyjątkowa kawa pochodzi z nikaraguańskiej farmy rodziny Mierisch, w której pracują trzy pokolenia. Została ona założona w 1908 roku. Stosowane są tu nowoczesne metody uprawy i przetwarzania kawy. Kawy z tej farmy były wielokrotnie nagradzane w prestiżowym konkursie Cup of Excellence.
Ze względu na wyjątkową jakość i smak, kawa ta jest oznaczona jako Specialty. Zgodnie z systemem klasyfikacji SCA uzyskuje ona 85 punktów na 100 możliwych.
KRAJ: Nikaragua
REGION: Matagalpa
FARMA: Rodzina Mierisch
ODMIANA: 100% Arabica Red Catuai
PROCES: Mycie
STOPIEŃ PALENIA: Średni
NUTY SMAKOWE: Jabłka, Karmel, Mleczna czekolada
Zalecane metody parzenia: Aeropress, espresso, kawiarka, pour-over.
Składniki: palone ziarna kawy.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
*Wzór opakowania może różnić się od wzoru widocznego na zdjęciu.
Na razie nie ma opinii o produkcie.
Twój komentarz
Nazwa
Adres email
Możesz wybrać, które pliki cookie chcesz, abyśmy używali. Niektóre z nich są niezbędne i nie można ich wyłączyć.
Te pliki cookie są niezbędne do prawidłowego działania naszej witryny i nie można ich wyłączyć. Nie zbierają żadnych danych identyfikujących użytkownika.
Te pliki cookie pozwalają nam zoptymalizować naszą witrynę i zobaczyć źródła ruchu w witrynie. Korzystamy w tym celu z platformy Google Analytics. Zebrane dane nie identyfikują Cię i nie są udostępniane podmiotom trzecim. Włączenie tych plików cookie umożliwi Ci korzystanie z naszej wtyczki czatu na żywo i tym samym otrzymanie pomocy od naszych konsultantów.
Nikt nie lubi reklam w Internecie – zwłaszcza tych zupełnie nieistotnych. Te pliki cookie pozwalają nam identyfikować Twoje potrzeby i dostarczać tylko najbardziej odpowiednie oferty. Będziesz widzieć reklamy, nawet jeśli nie włączysz tych plików cookie, ale nie będą one dostosowane do Twoich potrzeb i zainteresowań.