Ekspresy półautomatyczne - Przyjaciele Kawy

Ekspresy półautomatyczne

Niestety, nie znaleziono wyników.

Filtr
Sortuj

Pokazuje 1-24 wyników z 52

Kiedy jesteś w kawiarni lub barze, łatwo możesz obserwować proces parzenia: zaczyna się od mielenia ziaren, a dookoła rozchodzi się kawowy aromat. Następnie kawa wsypywana jest do kolby, uciskana tamperem i umieszczana w ekspresie, a po chwili już możesz cieszyć się doskonałym napojem. Ekspresy te są półautomatyczne. Stosuje się w nich kawę mieloną. Są one dla tych, którzy lubia brać czynny udział w procesie przygotowywania kawy i chcą być jak barista. Kawa powinna być zmielona wcześniej. Jeśli nie chcesz używać kawy mielonej, wybierz półautomatyczny ekspres do kawy z systemem E.S.E. (Easy Serving Espresso), który jest na kawę w saszetkach E.S.E., czyli na kawę w tabletkach. Taki ekspres to także elegancki dodatek do wystroju wnętrza. Wybierając ekspres kolbowy, warto zwrócić uwagę na kilka rzeczy. Jeśli znajdziesz urządzenie z funkcją Steam Espresso to znaczy, że kawa jest zaparzana w temperaturze 100 °C, czyli zawiera więcej kofeiny, a jej smak jest mniej intensywny. Pump Espresso znaczy, że napój jest przygotowywany pod wysokim ciśnieniem i temperaturze 87-95 ° C, co daje doskonały aromat. There are also opinions that if the coffee is a brewed with a metal filter, is is stronger and more delicious. Our assortment includes semi-automatic coffee machines for cafes, offices and homes.