Ekspres do kawy Magister Stella Pofessional
Odpowiedni do tego produktu
Aby kawa zawsze była smaczna, a ekspres służył długo i niezawodnie, należy regularnie czyścić jednostkę zaparzającą.
ODPOWIEDNIE DO EKSPRESÓW:
– Automatycznych(De’Longhi, Nivona, Philips itd.)
– Kolbowych(Bezzera, Rocket Espresso, Lelit itd.)
– Przelewowych(Moccamaster, Bosch, Ratio itd.)
– Do zabudowy(Bosch, Siemens itd.)
– Dźwigniowych(Flair, La Pavoni, Elektra itd.)
INSTRUKCJA UŻYCIA W AUTOMATYCZNYCH EKSPRESACH DO KAWY:
Jeśli aparat ma automatyczny program czyszczenia:
1. Włóż jedną tabletkę w odpowiednie miejsce w aparacie i postępuj według instrukcji producenta co do przeprowadzenia programu czyszczenia.
Jeśli ekspres do kawy nie ma automatycznego programu czyszczenia, ale ma pojemniczek na kawę mieloną:
1. Włóż tabletkę do pojemniczka na kawę mieloną i podstaw kubek pod wylewkę kawy.
2. Naciśnij guzik, który służy do przygotowywania napoju z kawy mielonej.
3. Kiedy kubek w połowie napełni się wodą, wyłącz aparat na 5 minut, aby środek czyszczący wykonał swoje zadanie.
4. Włącz ekspres i zakończ proces robienia kawy.
5. Powtórz ten proces jeszcze minimum 3 razy, ale bez dodatkowych tabletek czyszczących, aby cały wewnętrzny system został opłukany ze środka chemicznego.
6. Wyjmij mechanizm wylewki i ostrożnie przepłucz go pod bieżącą wodą.
7. Zrób dwie porcje „kawy bez kawy“, używając przycisku do kawy mielonej.
8. Aby oczyścić ociekacz, umieść w nim tabletkę i napełnij go w 2/3 gorącą wodą. Odczekaj 30 minut i dokładnie wypłucz.
Jeśli ekspres do kawy nie ma pojemniczka na kawę mieloną:
1. Włóż tabletkę czyszczącą do kubka i zalej gorącą wodą.
2. Wyjmij wylewkę i przygotowanym roztworem dokładnie wyczyść filtry.
3. Odczekaj 5 minut, aby preparat miał czas zadziałać. Powtórz operację przynamniej trzy razy.
4. Przepłucz mechanizm pod bieżącą wodą i umieść go z powrotem w ekspresie.
5. Aby oczyścić ociekacz, umieść w nim tabletkę i napełnij go w 2/3 gorącą wodą. Odczekaj 30 minut i dokładnie wypłucz.
Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Wymiary i waga
Informacje o produkcje
E61 GRUPA
„Stella Professional“ należy do słynnej grupy E61, która była złotym standardem wysokiej klasy ekspresów do kawy przez ponad 50 lat. Grupa E61 jest ogrzewana z zastosowaniem układu termosyfonu. Woda przepływa przez głowicę grupy, utrzymując wysoką temperaturę. Głowicę można kontrolować przez podniesienie dźwigni, która aktywuje pompę drgań i otwiera zawór elektromagnetyczny grupy. Po osiągnięciu pożądanej ilości kawy, opuścić dźwignię, aby zatrzymać parzenie.
3-STOPNIOWY ZAWÓR ELEKTROMAGNETYCZNY
Trójstopniowy zawór elektromagnetyczny łagodzi ciśnienie i zasysa wodę w głowicy po zakończeniu ekstrakcji espresso. Oznacza to, że można usunąć portafiltr i po jego opróżnieniu ponownie zaparzyć kawę.
Szersza specyfikacja tego urządzenia:
Front chromowany z ręczną dzwignią.
Polerowany korpus ze stali nierdzewnej.
Miedziany boiler, automatyczne napełnianie, manometr.
Czujnik przegrzania.
Automatyczne wyłączanie z ostrzeżeniem dzwiękowym (brak wody).
Zawór bezpieczeństwa.
Miedziane i mosiężne przewody.
Cieplna izolacja pary wodnej i warnik do gorącej wody.
Zewnętrzne wylewki z chromowanego mosiądzu.
Pokrętła do pary i wody z chromowanymi nakładkami.
Mechaniczny wskaźnik ciśnienia.
Zwór samozasysający.
Zawór antyodpływowy.
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Opinie