1+1

Kawa ziarnista specialty Black Crow White Pigeon Ethiopia Burtukaana, 250 g

  • Nowe opakowanie
4.00
Ilość
-30%
74,99  52,49 
Na stanie w naszym magazynie centralnym (możliwość zakupu online).
Visa maestro mastercard blik google pay apple pay PayPo

Dostawa może wynieść 1 – 3 dni roboczych *93% zamówień jest dostarczanych następnego dnia

Nie jesteś pewien, czy ta kawa jest odpowiednia? Wpadnij do naszego sklepu i spróbuj jej sam!
W naszych sklepach zawsze mamy do 6 różnych kaw do wypróbowania. Jeśli chcesz się upewnić, że dany rodzaj kawy jest aktualnie dostępny, skontaktuj się z nami.
Gdzie można obejrzeć produkt?
ul. Pańska 77/79, Warszawa
Dostępne
ul. Ludwika Rydygiera 16/U7
Dostępne
Kawa ziarnista specialty Black Crow White Pigeon Ethiopia Burtukaana, 250 g
Kawa ziarnista specialty Black Crow White Pigeon Ethiopia Burtukaana, 250 g
Na stanie
-30%
74,99  52,49 

Specyfikacja techniczna

Informacje o produkcje

“BLACK CROW WHITE PIGEON”. WYJĄTKOWE HISTORIE O KAWIE.

Rozdział 4

White Pigeon prezentuje:

Aromat soczystych, leśnych jagód wisi w powietrzu, w tle czuć słodkie nuty rabarbaru i wanilii… 

Lecąc wysoko nad etiopskim regionem Guji, oko nakierowuje się na wartki nurt rzeki Turo, jak i na niedaleką stację obróbki kawy “Anasora”. Tysiące lokalsów, drobnych hodowców należących do grupy etnicznej Oromo polegają na tej stacji, by poddawać swoje ziarna procesowi obróbki. Israel Degfa, właściciel “Asnasora” i wysoko ceniony członek lokalnej społeczności nie tylko zamienia rodzime wiśnie kawowca w jedne z najlepszych ziaren na świecie – wspiera też tych, którzy pomagają zaistnieć tym cudom świata kawy.

Twój White Pigeon

Podsumowanie: 

Kraj pochodzenia | Etiopia

Region | Guji

Producent | Israel Degfa’s estate “Anasora”

Wysokość upraw | 1600–1800 m

Odmiana arabiki | Heirloom

Obróbka | Naturalna

Stopień palenia | Średni

Wynik oceny kawy według SCA | 88 na 100

Profil smakowy | Rabarbar, jagody, wanilia

Zalecane metody parzenia: wszystkie metody parzenia, w tym espresso. 

Składniki: palone ziarna kawy.

Warunki przechowywania: przechowywać szczelnie zamknięte w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu.

*****

“Black Crow White Pigeon” to opowieść o niezwykłych historiach związanych z kawą. Główni bohaterowie tej opowieści – Czarna Wrona i Biały Gołąb – uosabiają niezwykle zróżnicowaną paletę smaków kaw specialty: od ciemnych, głębokich, ziemistych nut po lekkie, subtelne aromaty. Każdy możliwy cud smaku mieści się na tej długiej skali, zaczynając od nieodgadnionej ciemności i powoli przekształcając się w rodzaj bieli, która zapiera dech w piersiach. Każda kawa, wraz ze swoją wyjątkową historią, kryje się w pięknym opakowaniu, które może przypominać nowy rozdział w czytanej książce: starannie ponumerowane rozdziały sięgają od 1 do 24. Zanurz się głęboko w nowych doświadczeniach z “Black Crow White Pigeon”: odkryj historie, które opowiada każdy rozdział, zanurz się w wyjątkowych smakach i wyrusz w podróż tak pachnącą, że nie da się jej zapomnieć. Rozpocznij swoją osobistą podróż od dowolnego rozdziału…

Przewodnik po smakach
Jagoda
Wanilia

Specyfikacja kawy

Regiony kawy
Afryka
Kawa rodzaj
Single-origin
Stopień palenia
Średni

Często Zadawane Pytania

Gdzie ta kawa jest wypalana?

Ta kawa jest wypalana przez naszych partnerów na Litwie, w jednej z najlepszych lokalnych palarni.

Czy ta odpowiedź jest pomocna? 0 2
Do jakich metod parzenia nadają się te ziarna kawy?

Ta kawa ziarnista nadaje się do wszystkich metod parzenia, zarówno do espresso, zaparzaczy przelewowych i do zaparzania bezpośrednio w filiżance.

Czy ta odpowiedź jest pomocna? 0 0
Jaka jest różnica między kawą specialty a zwykłą?

Kawa specialty obejmuje tylko najlepiej oceniane odmiany na świecie. Zastanawiasz się kto je ocenia i jak to robi ? Otóż ocena leży w rękach certyfikowanych degustatorów kawy. Oceniają oni jakość prezentowanej im kawy w oparciu o skalę stworzoną przez Specialty Coffee Association (SCA). Ocenie podlegają cztery kryteria: pochodzenie, wygląd zielonych ziaren, aromat przygotowanego napoju oraz jego cechy smakowe. Tylko kawy, które uzyskają od 80 do 100 punktów, mogą być słusznie określane mianem “specialty”.

Czy ta odpowiedź jest pomocna? 2 0
Jak naturalna metoda obróbki wpływa na smak kawy?

Naturalny proces polega na suszeniu ziarna kawy w całości, czyli razem z miąższem. Kawa poddana takiej obróbce jest słodsza, bardziej soczysta i szczególnie bogata.

Czy ta odpowiedź jest pomocna? 0 1
Jak dużo kwasowości jest w smaku tej kawy?

Ethiopia Burtukaana to jedna z naszych najlepszych afrykańskich kaw specialty. Jak większość kaw z tego regionu, może poszczycić się pewną żywą kwasowością, która jest ceniona przez koneserów kawy na całym świecie. Należy pamiętać, że ten rodzaj kwasowości nie ma nic wspólnego z nadmiernie kwaśnym smakiem kawy niskiej jakości. W przeciwieństwie do tej ostatniej, ta jest przyjemnie słodka, owocowa i pysznie jagodowa. Spróbujcie i przekonajcie się sami!

Czy ta odpowiedź jest pomocna? 0 0

Zadaj pytanie dotyczące produktu

Prześlij swoje pytanie

Opinie

4.00
2 opinie
50%
0%
50%
0%
0%
  • Zweryfikowany użytkownik
    9 września, 2021

    Trochę za kwaśna w stosunku do opisu

    Czy ta odpowiedź jest pomocna?
  • Zweryfikowany użytkownik
    19 maja, 2020

    Wysoka jakość kawy, unikalny, delikatny smak, rewelacyjna obsługa w salonie. Polecam!

    Czy ta odpowiedź jest pomocna?

Zostaw opinię

Powiedz nam więcej o produktach zakupionych w naszym sklepie. Twoja opinia ma zanczenie!

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Ocena

Proszę zostaw opinię jeżeli już kupiłeś ten produkt