G.
Min.
Sec.
Dane wprowadzone nieprawidłowo.
Kraj | Brazylia
Region| Cerrado
Odmiana | Yellow Bourbon
Obróbka | Double fermented
Profil Palenia | Omniroast
Wysokość upraw|950-1200 m.n.p.m
Profil Smakowy | PAPAJA, MIGDAŁY, CZEKOLADA
SCA | 87
Historia plantacji zaczęła się w 1967 roku, kiedy farmę kupił Isidro Pereira, ojciec Luiza Paulo. W tym czasie Luiz nadal studiował rolnictwo. 5 lat później ojciec i syn połączyli siły, aby wspólnie prowadzić gospodarstwo. W 1974 roku, z woli Luiza Paulo, w Fazenda IP powstał plan ekspansji. Zasadzano coraz więcej sadzonek kawy, podczas gdy grunty rolne zwiększyły się o ponad 500%. Kilkadziesiąt lat później Luiz Paulo kupił swoją pierwszą maszynę do usuwania miąszu i zaczął naukę nowych metod przetwarzania i produkcji kaw speciality .„Poszukiwanie innowacji w branży kawy specialty musi być stałe i obowiązkowe. W dzisiejszych czasach nikt nie jest w stanie prowadzić farmy kawy w sposób zrównoważony z kawą z oceną poniżej 80 punktów w sesji bańki”, mówi Luiz.
Na razie nie ma opinii o produkcie.
Twój komentarz
Nazwa
Adres email
Możesz wybrać, które pliki cookie chcesz, abyśmy używali. Niektóre z nich są niezbędne i nie można ich wyłączyć.
Te pliki cookie są niezbędne do prawidłowego działania naszej witryny i nie można ich wyłączyć. Nie zbierają żadnych danych identyfikujących użytkownika.
Te pliki cookie pozwalają nam zoptymalizować naszą witrynę i zobaczyć źródła ruchu w witrynie. Korzystamy w tym celu z platformy Google Analytics. Zebrane dane nie identyfikują Cię i nie są udostępniane podmiotom trzecim. Włączenie tych plików cookie umożliwi Ci korzystanie z naszej wtyczki czatu na żywo i tym samym otrzymanie pomocy od naszych konsultantów.
Nikt nie lubi reklam w Internecie – zwłaszcza tych zupełnie nieistotnych. Te pliki cookie pozwalają nam identyfikować Twoje potrzeby i dostarczać tylko najbardziej odpowiednie oferty. Będziesz widzieć reklamy, nawet jeśli nie włączysz tych plików cookie, ale nie będą one dostosowane do Twoich potrzeb i zainteresowań.