Kawa ziarnista Coffee Friend Brazil Irmas Pereira, 250g
-
NOWOŚĆ

Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Wymiary i waga
Informacje o produkcje
Kraj | Brazylia
Region| Cerrado
Odmiana | Yellow Bourbon
Obróbka | Double fermented
Profil Palenia | Omniroast
Wysokość upraw|950-1200 m.n.p.m
Profil Smakowy | PAPAJA, MIGDAŁY, CZEKOLADA
SCA | 87
Historia plantacji zaczęła się w 1967 roku, kiedy farmę kupił Isidro Pereira, ojciec Luiza Paulo. W tym czasie Luiz nadal studiował rolnictwo. 5 lat później ojciec i syn połączyli siły, aby wspólnie prowadzić gospodarstwo. W 1974 roku, z woli Luiza Paulo, w Fazenda IP powstał plan ekspansji. Zasadzano coraz więcej sadzonek kawy, podczas gdy grunty rolne zwiększyły się o ponad 500%. Kilkadziesiąt lat później Luiz Paulo kupił swoją pierwszą maszynę do usuwania miąszu i zaczął naukę nowych metod przetwarzania i produkcji kaw speciality .„Poszukiwanie innowacji w branży kawy specialty musi być stałe i obowiązkowe. W dzisiejszych czasach nikt nie jest w stanie prowadzić farmy kawy w sposób zrównoważony z kawą z oceną poniżej 80 punktów w sesji bańki”, mówi Luiz.
Specyfikacja kawy
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Opinie