Kawa ziarnista Coffee Friend Costa Rica Palmichal, 250g
Dostawa może wynieść 1 – 3 dni *93% zamówień jest dostarczanych następnego dnia
Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Wymiary i waga
Informacje o produkcje
Kraj | Kostaryka
Region| Tarrazu
Odmiana | Cattura
Obróbka | honey
Profil Palenia | Filtr
Wysokość upraw:1500 -1600m.n.p.m
Profil Smakowy | karmel, pomarańcza, morela
SCA | 86
Dość często kawy speciality w Kostaryce są nazywane i sprzedawane pod nazwą młyna, który zajął się pierwotnym przetwarzaniem. Ponieważ ziemia jest droga, nie każde gospodarstwo ma możliwość poświęcenia jej rzecz infrastruktury. To jeden z powodów, dla których w Kostaryce większość producentów wysyła swoje zbiory do zewnętrznego młyna w celu dalszego przetworzenia ziaren. Zaletą tego jest to, że z jednej strony przetwarzanie jest znacznie bardziej jednolite dla kaw o większej objętości. Z drugiej strony konstrukcja ta znacznie obniża koszty produkcji dla małych producentów. Większość wyspecjalizowanych „mikro-młynów” zapewnia identyfikowalność przetwarzanych przez siebie kaw. Są skonstruowane w taki sposób, że mogą oddzielnie otrzymywać i przetwarzać kawę z różnych gospodarstw lub regionów. Kawa, o której mówimy w tym profilu, jest tego dobrym przykładem. Jest to kawa jednoodmianowa z farmy Frailes w regionie Tarrazu, która została przetworzona w mikromłynie Palmichal.
Specyfikacja kawy
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Opinie