TOP OFERTA  
TOP OFERTA
TOP OFERTA
Karmel
Karmel
Morela
Morela
Pomarańcza
Pomarańcza

Kawa ziarnista „Coffee Friend” Costa Rica Palmichal, 250g

  • NOWOŚĆ
Specyfikacja techniczna Informacje o produkcje
Kostaryka
Arabica
Wyprzedane

Specyfikacja techniczna

Informacje o produkcje

Kraj | Kostaryka

Region| Tarrazu

Odmiana | Cattura

Obróbka  | honey 

Profil Palenia  | Filtr

Wysokość upraw:1500 -1600m.n.p.m

Profil Smakowy  | karmel, pomarańcza, morela

SCA | 86

Dość często kawy speciality w Kostaryce są nazywane i sprzedawane pod nazwą młyna, który zajął się pierwotnym przetwarzaniem. Ponieważ ziemia jest droga, nie każde gospodarstwo ma możliwość poświęcenia jej rzecz infrastruktury. To jeden z powodów, dla których w Kostaryce większość producentów wysyła swoje zbiory do zewnętrznego młyna w celu dalszego przetworzenia ziaren. Zaletą tego jest to, że z jednej strony przetwarzanie jest znacznie bardziej jednolite dla kaw o większej objętości. Z drugiej strony konstrukcja ta znacznie obniża koszty produkcji dla małych producentów. Większość wyspecjalizowanych „mikro-młynów” zapewnia identyfikowalność przetwarzanych przez siebie kaw. Są skonstruowane w taki sposób, że mogą oddzielnie otrzymywać i przetwarzać kawę z różnych gospodarstw lub regionów. Kawa, o której mówimy w tym profilu, jest tego dobrym przykładem. Jest to kawa jednoodmianowa z farmy Frailes w regionie Tarrazu, która została przetworzona w mikromłynie Palmichal.

Przewodnik po smakach
Karmel
Morela
Pomarańcza

Specyfikacja kawy

Regiony kawy
Kostaryka
Kawa rodzaj
Arabica

Często Zadawane Pytania

Zadaj pytanie dotyczące produktu

Prześlij swoje pytanie

Recenzje

Recenzje
Komentarze na Facebooku
0
0 opinie
0%
0%
0%
0%
0%

Oceń jako pierwszy “Kawa ziarnista „Coffee Friend” Costa Rica Palmichal, 250g”

Powiedz nam więcej o produktach zakupionych w naszym sklepie. Twoja opinia ma zanczenie!

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Ocena

Proszę zostaw opinię jeżeli już kupiłeś ten produkt