Kawa ziarnista Goat Story Colombia Don Pablo, 250 g
Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Wymiary i waga
Informacje o produkcje
Według samych Goat Story, wybierając kawę, zawsze szukają idealnego smaku – i ta kolumbijska odmiana z pewnością go ma! Bez względu na preferowany sposób parzenia, możesz poczęstować się wspaniałą mieszanką czerwonych jabłek, karmelu i wanilii. Te smaki z pewnością sprawią, że sięgniesz po kolejną filiżankę, zanim jeszcze posmak poprzedniej zdąży opuścić Twoje podniebienie!
Kawa „Colombia Don Pablo“ pochodzi z regionu Huila, jednego z najbardziej znanych regionów kawowych w kraju. Bogata w azot wulkaniczna gleba i idealne warunki geograficzne tworzą ziarna kawy, których jakość jest praktycznie bezkonkurencyjna. W 2013 roku region Huila został oficjalnie uznany za delikatny profil swoich kaw, jak również za idealne cechy geograficzne.
Idealna do: espresso
Doskonała również do: przelewowej (filtr), French Press, Aeropress, cold brew
Ze względu na wyjątkową jakość i smak, kawa ta jest oznaczona jako Specialty. SCA przyznało jej 85 punktów na 100 możliwych.
KRAJ: Kolumbia
REGION: Huila
WYSOKOŚĆ: 1600 m
ODMIANA: Caturra i Castillo Colombia
PROCES: Mokry
STOPIEŃ PALENIA: Lekki średni
NUTY SMAKOWE: Czerwone jabłka, Wanilia, Karmel, Soczystość i biszkopt
Skład: palone ziarna kawy.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Specyfikacja kawy
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Opinie