Kawa ziarnista Goat Story Guatemala Finca Bremen, 250 g
Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Wymiary i waga
Informacje o produkcje
Goat Story twierdzi, że od bardzo dawna poszukiwali gładkiej kawy uniwersalnej – takiej, którą można zaparzyć za pomocą filtra lub umieścić pod ciśnieniem w ekspresie do kawy. Organiczna kawa „Guatemala Finca Bremen“ trafia w dziesiątkę, doskonale sprawdzając się w każdej metodzie parzenia. Charakteryzuje się delikatną kwasowością i łagodną mieszanką hibiskusa, prażonych orzechów laskowych, mlecznej czekolady i czerwonych jabłek.
Farma kawy „Finca Bremen“ została założona prawie 130 lat temu przez Roberto Thomae. Od trzech pokoleń zarządza nią ta sama rodzina, która nauczyła się cenić zrównoważoną uprawę i ekologiczną kawę ponad wszystko. Gospodarstwo znajduje się w regionie Purulha i uprawiane są tam takie odmiany jak Caturra i Catuaí. Wapienna gleba nadaje ziarnom bardzo szczególny profil smakowy. Kawa rośnie średnio na wysokości około 1100 metrów.
Idealna do: parzenia metodą „pour-over“ (filtr)
Doskonała również do: espresso, ibrik, French Press, Aeropress, cold brew
Ze względu na wyjątkową jakość i smak, kawa ta jest oznaczona jako Specialty. SCA przyznało jej 85,5 punktów na 100 możliwych.
KRAJ: Gwatemala
REGION: Finca Bremen
WYSOKOŚĆ: 1100 m
ODMIANA: Caturra i Catuai
PROCES: Mokry
STOPIEŃ PALENIA: Lekki średni
NUTY SMAKOWE: Hibiskus, Prażone orzechy laskowe, Mleczna czekolada, Czerwone jabłka
Skład: palone ziarna kawy.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Specyfikacja kawy
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Opinie