G.
Min.
Sec.
Dane wprowadzone nieprawidłowo.
Finca San Ramón powstaje w Jinotega, uznawanej za kawową stolicę Nikaragui. Właścicielem plantacji położonej na wysokości 1200-1500 m n.p.m. jest Eduardo Rizzo, którego rodzina od ponad 100 lat zajmuje się produkcją wysokiej jakości kawy.
Na gęsto zalesionych wzgórzach, których gleba jest bogata w minerały, uprawiane są dwie odmiany kawy: Caturra oraz Bourbon. Wisienki dojrzewają w cieniu, a następnie od października do marca zbierane są ręcznie. Kawa jest suszona w słońcu, sortowana i pakowana do 69 kg worków. Finca San Ramón wyróżnia się głębią smaku o nutach karmelu, kwiatów i orzechów.
Kraj: Nikaragua/ JinotegaPunktacja: 83 pktGatunek: 100% ArabikaWysokość: 1200 – 1500 metrów n.p.m.Gatunek: Caturra, BourbonObróbka: WashedPalenie: OmniroastPaleta smaków: Karmel, Kwiaty, Orzechy
Na razie nie ma opinii o produkcie.
Twój komentarz
Nazwa
Adres email
Możesz wybrać, które pliki cookie chcesz, abyśmy używali. Niektóre z nich są niezbędne i nie można ich wyłączyć.
Te pliki cookie są niezbędne do prawidłowego działania naszej witryny i nie można ich wyłączyć. Nie zbierają żadnych danych identyfikujących użytkownika.
Te pliki cookie pozwalają nam zoptymalizować naszą witrynę i zobaczyć źródła ruchu w witrynie. Korzystamy w tym celu z platformy Google Analytics. Zebrane dane nie identyfikują Cię i nie są udostępniane podmiotom trzecim. Włączenie tych plików cookie umożliwi Ci korzystanie z naszej wtyczki czatu na żywo i tym samym otrzymanie pomocy od naszych konsultantów.
Nikt nie lubi reklam w Internecie – zwłaszcza tych zupełnie nieistotnych. Te pliki cookie pozwalają nam identyfikować Twoje potrzeby i dostarczać tylko najbardziej odpowiednie oferty. Będziesz widzieć reklamy, nawet jeśli nie włączysz tych plików cookie, ale nie będą one dostosowane do Twoich potrzeb i zainteresowań.