Kawa ziarnista speciality Goat Story Burundi Rubanda, 250 g
Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Wymiary i waga
Informacje o produkcje
Przygotowana kawa ujawnia nuty czarnej herbaty, wiśni, kwiatów kawy, rodzynek i malin. Bardzo owocowy smak.
Kawa ta pochodzi ze stacji przetwarzania Rubanda w regionie Mutambu w Burundi. Tutejsi drobni rolnicy uprawiają ekskluzywną kawę w gospodarstwach o powierzchni mniejszej niż jeden hektar. Plantacje położone są wysoko w górach (1800 m.n.p.m.), więc zbieranie i transportowanie kawy odbywa się wyłącznie ręcznie.
Kawa ta idealnie nada się do metod parzenia kawy przelewowej, ale sprawdzi się również do przygotowania w French Presie, Aeropresie i ekspresie ciśnieniowym. Polecamy spróbować jej również jako Cold Brew.
Ze względu na wyjątkową jakość i smak kawa ta jest oznaczona jako speciality. W skali SCA uzyskała 83,25 punktów na 100.
KRAJ: Burundi
REGION: Mutambu
WYSOKOŚĆ (m.n.p.m.): 1800 m
ODMIANA: Bourbon
PROCES: Mokry
STOPIEŃ PALENIA: Jasny
PROFIL SMAKOWY: Czarna herbata, wiśnia, kwiat kawy, rodzynki, malina
Specyfikacja kawy
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Opinie