D.
G.
Min.
Sec.
Przygotowana kawa ujawnia nuty czarnej herbaty, wiśni, kwiatów kawy, rodzynek i malin. Bardzo owocowy smak.
Kawa ta pochodzi ze stacji przetwarzania Rubanda w regionie Mutambu w Burundi. Tutejsi drobni rolnicy uprawiają ekskluzywną kawę w gospodarstwach o powierzchni mniejszej niż jeden hektar. Plantacje położone są wysoko w górach (1800 m.n.p.m.), więc zbieranie i transportowanie kawy odbywa się wyłącznie ręcznie.
Kawa ta idealnie nada się do metod parzenia kawy przelewowej, ale sprawdzi się również do przygotowania w French Presie, Aeropresie i ekspresie ciśnieniowym. Polecamy spróbować jej również jako Cold Brew.
Ze względu na wyjątkową jakość i smak kawa ta jest oznaczona jako speciality. W skali SCA uzyskała 83,25 punktów na 100.
KRAJ: Burundi
REGION: Mutambu
WYSOKOŚĆ (m.n.p.m.): 1800 m
ODMIANA: Bourbon
PROCES: Mokry
STOPIEŃ PALENIA: Jasny
PROFIL SMAKOWY: Czarna herbata, wiśnia, kwiat kawy, rodzynki, malina
Na razie nie ma opinii o produkcie.
Twój komentarz
Nazwa
Adres email
Możesz wybrać, które pliki cookie chcesz, abyśmy używali. Niektóre z nich są niezbędne i nie można ich wyłączyć.
Te pliki cookie są niezbędne do prawidłowego działania naszej witryny i nie można ich wyłączyć. Nie zbierają żadnych danych identyfikujących użytkownika.
Te pliki cookie pozwalają nam zoptymalizować naszą witrynę i zobaczyć źródła ruchu w witrynie. Korzystamy w tym celu z platformy Google Analytics. Zebrane dane nie identyfikują Cię i nie są udostępniane podmiotom trzecim. Włączenie tych plików cookie umożliwi Ci korzystanie z naszej wtyczki czatu na żywo i tym samym otrzymanie pomocy od naszych konsultantów.
Nikt nie lubi reklam w Internecie – zwłaszcza tych zupełnie nieistotnych. Te pliki cookie pozwalają nam identyfikować Twoje potrzeby i dostarczać tylko najbardziej odpowiednie oferty. Będziesz widzieć reklamy, nawet jeśli nie włączysz tych plików cookie, ale nie będą one dostosowane do Twoich potrzeb i zainteresowań.