D.
G.
Min.
Sec.
W przygotowanej kawie dominują nuty pomarańczy, owoców pestkowych, czarnej herbaty. Jest lekko korzenna, orzechowo-kwiatowa, bardzo soczysta, z długotrwałym przyjemnym posmakiem. Tą kawę docenią miłośnicy kaw afrykańskich.
Kawa ta pochodziła ze stacji przetwarzania kawy Mulish w regionie Guji w Etiopii. Pobliskie góry Danbi Uddo są domem dla 850 drobnych rolników, którzy posiadają od 2 do 5 hektarów ziemi i produkują kawę dla stacji przetwarzania Mulish.
Kawa ta idealnie nada się do metod parzenia kawy przelewowej, ale sprawdzi się również do przygotowania w French Presie, Aeropresie i ekspresie ciśnieniowym. Polecamy spróbować jej również jako Cold Brew.
Ze względu na wyjątkową jakość i smak kawa ta jest oznaczona jako speciality. W skali SCA uzyskała 86,5 punktów na 100.
KRAJ: Etiopia
REGION: Guji
WYSOKOŚĆ (m n.p.m.): 1950 – 2250 m
ODMIANA: Heirloom
PROCES: Mokry
STOPIEŃ PALENIA: Jasny
PROFIL SMAKOWY: Pomarańcza, Owoce pestkowe, Czarna herbata, Przyprawy, Orzech laskowy, Lekkie kwiaty
Na razie nie ma opinii o produkcie.
Twój komentarz
Nazwa
Adres email
Możesz wybrać, które pliki cookie chcesz, abyśmy używali. Niektóre z nich są niezbędne i nie można ich wyłączyć.
Te pliki cookie są niezbędne do prawidłowego działania naszej witryny i nie można ich wyłączyć. Nie zbierają żadnych danych identyfikujących użytkownika.
Te pliki cookie pozwalają nam zoptymalizować naszą witrynę i zobaczyć źródła ruchu w witrynie. Korzystamy w tym celu z platformy Google Analytics. Zebrane dane nie identyfikują Cię i nie są udostępniane podmiotom trzecim. Włączenie tych plików cookie umożliwi Ci korzystanie z naszej wtyczki czatu na żywo i tym samym otrzymanie pomocy od naszych konsultantów.
Nikt nie lubi reklam w Internecie – zwłaszcza tych zupełnie nieistotnych. Te pliki cookie pozwalają nam identyfikować Twoje potrzeby i dostarczać tylko najbardziej odpowiednie oferty. Będziesz widzieć reklamy, nawet jeśli nie włączysz tych plików cookie, ale nie będą one dostosowane do Twoich potrzeb i zainteresowań.