Kawa ziarnista speciality Goat Story Ethiopia Guji Mulish, 250 g
Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Wymiary i waga
Informacje o produkcje
W przygotowanej kawie dominują nuty pomarańczy, owoców pestkowych, czarnej herbaty. Jest lekko korzenna, orzechowo-kwiatowa, bardzo soczysta, z długotrwałym przyjemnym posmakiem. Tą kawę docenią miłośnicy kaw afrykańskich.
Kawa ta pochodziła ze stacji przetwarzania kawy Mulish w regionie Guji w Etiopii. Pobliskie góry Danbi Uddo są domem dla 850 drobnych rolników, którzy posiadają od 2 do 5 hektarów ziemi i produkują kawę dla stacji przetwarzania Mulish.
Kawa ta idealnie nada się do metod parzenia kawy przelewowej, ale sprawdzi się również do przygotowania w French Presie, Aeropresie i ekspresie ciśnieniowym. Polecamy spróbować jej również jako Cold Brew.
Ze względu na wyjątkową jakość i smak kawa ta jest oznaczona jako speciality. W skali SCA uzyskała 86,5 punktów na 100.
KRAJ: Etiopia
REGION: Guji
WYSOKOŚĆ (m n.p.m.): 1950 – 2250 m
ODMIANA: Heirloom
PROCES: Mokry
STOPIEŃ PALENIA: Jasny
PROFIL SMAKOWY: Pomarańcza, Owoce pestkowe, Czarna herbata, Przyprawy, Orzech laskowy, Lekkie kwiaty
Specyfikacja kawy
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Opinie