Kawowa TOP oferta

Kawa ziarnista specialty Black Crow White Pigeon Nicaragua Limoncillo Ethiosar, 200 g

  • Tylko w e-sklepie
Ilość
64,99 
Na stanie w naszym magazynie centralnym (możliwość zakupu online).
Visa maestro mastercard blik google pay apple pay PayPo

Dostawa może wynieść 1 – 3 dni roboczych *93% zamówień jest dostarczanych następnego dnia

Gdzie można obejrzeć produkt?
ul. Pańska 77/79, Warszawa
Dostępne
ul. Ludwika Rydygiera 16/U7
Dostępne
Kawa ziarnista specialty Black Crow White Pigeon Nicaragua Limoncillo Ethiosar, 200 g
Kawa ziarnista specialty Black Crow White Pigeon Nicaragua Limoncillo Ethiosar, 200 g
Na stanie
64,99 

Specyfikacja techniczna

Informacje o produkcje

“BLACK CROW WHITE PIGEON”. WYJĄTKOWE HISTORIE O KAWIE.

Rozdział 13

Black Crow prezentuje: 

W powietrzu wisi aromat dojrzałych gruszek i kwaśnych czereśni, któremu akompaniują nuty czerwonego wina…

Te egzotyczne smaki pochodzą z Limoncillo Estate w wysokich górach Matagalpa w Nikaragui. Rozpościerające się 1100 metrów nad poziomem morza plantacje kawy należą do rodziny Mierisch, którzy wyemigrowali do Ameryki Południowej z Niemiec w XIX wieku. Bruno Mierisch Boettiger, niemiecki, geolog przeprowadził się tu, by pomóc w budowie państwowych kolei. Po ukończeniu pracy Bruno otrzymał ziemię w Matagalpa w formie zapłaty. Na szczęście był wystarczająco odważny, by zostać w Ameryce Południowej i rozpocząć pracę nad własną plantacją kawy. Lecąc nad jego ziemia dziś, można poczuć odważnego, żądnego przygód ducha Bruna: koniec końców, połączenie hybrydy podgatunku arabiki zwanej Ethiosar z modną obróbką beztlenową wymaga trochę odwagi i woli eksperymentów!

Twój Black Crow

Podsumowanie: 

Kraj pochodzenia | Nikaragua

Region | Matagalpa

Producent | Limoncillo Estate

Wysokość upraw | 1110 m

Odmiana arabiki | Ethiosar

Obróbka | Beztlenowa naturalna

Stopień palenia | Średni

Wynik oceny kawy według SCA | 87.5 na 100

Profil smakowy | Gruszki, wiśnie, czerwone wino 

Zalecane metody parzenia: wszystkie metody parzenia, w tym espresso. 

Składniki: palone ziarna kawy.

Warunki przechowywania: przechowywać szczelnie zamknięte w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu.

*****

“Black Crow White Pigeon” to opowieść o niezwykłych historiach związanych z kawą. Główni bohaterowie tej opowieści – Czarna Wrona i Biały Gołąb – uosabiają niezwykle zróżnicowaną paletę smaków kaw specialty: od ciemnych, głębokich, ziemistych nut po lekkie, subtelne aromaty. Każdy możliwy cud smaku mieści się na tej długiej skali, zaczynając od nieodgadnionej ciemności i powoli przekształcając się w rodzaj bieli, która zapiera dech w piersiach. Każda kawa, wraz ze swoją wyjątkową historią, kryje się w pięknym opakowaniu, które może przypominać nowy rozdział w czytanej książce: starannie ponumerowane rozdziały sięgają od 1 do 24. Zanurz się głęboko w nowych doświadczeniach z “Black Crow White Pigeon”: odkryj historie, które opowiada każdy rozdział, zanurz się w wyjątkowych smakach i wyrusz w podróż tak pachnącą, że nie da się jej zapomnieć. Rozpocznij swoją osobistą podróż od dowolnego rozdziału…

Przewodnik po smakach
Gruszka
Wiśnia

Specyfikacja kawy

Regiony kawy
Ameryka środkowa, Nikaragua
Kawa rodzaj
Single-origin
Stopień palenia
Średni

Często Zadawane Pytania

Gdzie ta kawa jest wypalana?

Ta kawa jest wypalana przez naszych partnerów na Litwie, w jednej z najlepszych lokalnych palarni.

Czy ta odpowiedź jest pomocna? 0 2
Jaka jest różnica między kawą specialty a zwykłą?

Kawa specialty obejmuje tylko najlepiej oceniane odmiany na świecie. Zastanawiasz się kto je ocenia i jak to robi ? Otóż ocena leży w rękach certyfikowanych degustatorów kawy. Oceniają oni jakość prezentowanej im kawy w oparciu o skalę stworzoną przez Specialty Coffee Association (SCA). Ocenie podlegają cztery kryteria: pochodzenie, wygląd zielonych ziaren, aromat przygotowanego napoju oraz jego cechy smakowe. Tylko kawy, które uzyskają od 80 do 100 punktów, mogą być słusznie określane mianem “specialty”.

Czy ta odpowiedź jest pomocna? 3 0
Do jakich metod parzenia nadają się te ziarna kawy?

Te ziarna kawy nadają się do wszystkich metod parzenia, zarówno do espresso, zaparzaczy przelewowych i do zaparzania bezpośrednio w filiżance.

Czy ta odpowiedź jest pomocna? 0 0
Co sprawia, że metoda obróbki beztlenowej jest tak wyjątkowa?

Ta metoda przetwarzania jest ostatnio coraz popularniejsza. Polega ona na fermentacji bez dostępu tlenu. Dzięki temu smaki ukryte w ziarnach stają się jeszcze bardziej wyraziste, kawa staje się bardziej owocowa i ujawnia się wiele nowych, intrygujących nut.

Czy ta odpowiedź jest pomocna? 0 0
Czy to są ziarna kawy arabica?

Są to ziarna arabica z podgatunku Ethiosar, etiopskiej odmiany dostosowanej do klimatu Nikaragui.

Czy ta odpowiedź jest pomocna? 0 0

Zadaj pytanie dotyczące produktu

Prześlij swoje pytanie

Opinie

0
0 opinie
0%
0%
0%
0%
0%

Oceń jako pierwszy “Kawa ziarnista specialty Black Crow White Pigeon Nicaragua Limoncillo Ethiosar, 200 g”

Powiedz nam więcej o produktach zakupionych w naszym sklepie. Twoja opinia ma zanczenie!

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Ocena

Proszę zostaw opinię jeżeli już kupiłeś ten produkt