
Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Wymiary i waga
Informacje o produkcje
Kawa Nicaragua jest równie niesamowita, jak rejony, z których pochodzi. Nikaragua to niewielki, nieskażony cywilizacją kraj, z jednym strony otoczony wodami Oceanu Spokojnego, a z drugiej – Morza Karaibskiego. Jego krajobraz jest niezwykle zróżnicowany – we wschodniej części kraju królują tereny nizinne, jednak podróżując na zachód Nikaragui, przeniesiemy się w tereny wyżynne, gdzie dominują górskie szczyty ze spektakularną Cordillerą Isabelią na czele. To właśnie stamtąd wędrują do Ciebie ziarna kawy Nicaragua, niosące ze sobą niezwykły powiew świeżości i doznania smakowe, które pozwolą Ci przenieść się w te odległe zakątki – jednym słowem ziarna te są cennym darem od dominującej w Nikaragui Matki Natury.
Czym wyróżnia się kawa, pochodząca z Nikaragui? Przede wszystkim pełnym harmonii smakiem, łączącym w sobie doskonałe proporcje pomiędzy kwasowością i goryczą, delikatnością i słodyczą. Gorący klimat i ogromna wilgotność powietrza sprawiają, że ziarna dojrzewają nieco dłużej. Jak się jednak okazuje, wpływa to bardzo pozytywnie na ich jakość, głębię i aromat. Koneserzy kawy chwalą ziarna Nicaragua za ich dojrzałość i łagodność, a także za wyczuwalne aromaty karmelu i świeżych, soczystych owoców – cytrusów, jabłek, brzoskwini, a nawet słodkich truskawek…
Kawa Nicaragua to doskonała propozycja dla każdego, kto szuka kawy łagodnej, nieposiadającej zbyt wiele goryczki i kwasowości. Ziarna te doskonale nadają się do każdej metody przygotowywania kawy – ponadto świetnie komponują się z mlekiem. Co ważne, nie zawiera ona dużych ilości kofeiny, dzięki czemu możesz delektować się jej smakiem również wieczorem, kiedy zechcesz odrobinę się zrelaksować z filiżanką parującej, czarnej i pełnej aromatu wprost z górskich terenów Nikaragui kawy.
Zapach: czekolada, kakao, korzenny
Paleta smaków: brzoskwinia, gorzka czekolada, owoce leśne
Specyfikacja kawy
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Opinie