D.
G.
Min.
Sec.
W smaku tej kawy wyczuwalne są nuty czerwonej porzeczki, żurawiny i kakao.
Jest to doskonale wyważona i subtelna kawa z Kenii, z regionu Nyeri, który jest jednym z najbardziej znanych kenijskich regionów uprawy kawy. Uprawiana jest na wysokości 1800-1950 m n.p.m., następnie zbierana ręcznie i suszona na słońcu. Dzięki wulkanicznej glebie Nyeri, doskonałym warunkom pogodowym i konsekwentnym, niestrudzonym wysiłkom plantatorów, kawa ta nosi oznaczenie AA zgodnie z kenijskim systemem klasyfikacji kawy.
SCA przyznało tej kawie 88 punktów na 100 możliwych.
KRAJ: Kenia
REGION: Nyeri
FARMA: spółdzielnia Kimama
WYSOKOŚĆ: 1800-1950 m
ODMIANA: SL-34, Ruiru-11
PROCES: Mokry
POZIOM PALENIA: Nadaje się do naparu i kawy filtrowanej
NUTY SMAKOWE: Czerwona porzeczka, Żurawina, Kakao
Skład: palone ziarna kawy.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Na razie nie ma opinii o produkcie.
Twój komentarz
Nazwa
Adres email
Możesz wybrać, które pliki cookie chcesz, abyśmy używali. Niektóre z nich są niezbędne i nie można ich wyłączyć.
Te pliki cookie są niezbędne do prawidłowego działania naszej witryny i nie można ich wyłączyć. Nie zbierają żadnych danych identyfikujących użytkownika.
Te pliki cookie pozwalają nam zoptymalizować naszą witrynę i zobaczyć źródła ruchu w witrynie. Korzystamy w tym celu z platformy Google Analytics. Zebrane dane nie identyfikują Cię i nie są udostępniane podmiotom trzecim. Włączenie tych plików cookie umożliwi Ci korzystanie z naszej wtyczki czatu na żywo i tym samym otrzymanie pomocy od naszych konsultantów.
Nikt nie lubi reklam w Internecie – zwłaszcza tych zupełnie nieistotnych. Te pliki cookie pozwalają nam identyfikować Twoje potrzeby i dostarczać tylko najbardziej odpowiednie oferty. Będziesz widzieć reklamy, nawet jeśli nie włączysz tych plików cookie, ale nie będą one dostosowane do Twoich potrzeb i zainteresowań.